Затвор за нелегален добив на баластра

  • 08 октомври 2012 16:48

  • 769
  • 0
Затвор за нелегален добив на баластра
©

Добивът на баластра от коритата на реките на територията на цялата страна ще бъде забранен с поправки в Закона за водите, информира на пресконференция в Гоце Делчев депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

Решението е одобрено от министъра на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко след среща с депутат Андонов в края на миналата седмица. Двамата са дискутирали още да бъдат приети и поправки в Наказателния кодекс, с които да бъде криминализиран незаконният добив на инертни материали от коритата на реките и нарушителите да подлежат на глоби от 10 до 50 хиляди лева и затвор от 1 до 6 години.

Очаква се поправките да бъдат внесени в комисия в следващите две до три седмици, съобщи Георги Андонов.

Частичният вот в сатовчанското село Туховища и строежът на втора джамия в Гоце Делчев също бяха сред темите, коментирани от народния представител.

Още тази вечер на заседание на общинските съветници от ПП ГЕРБ Андонов ще предложи да бъде инициран референдум, с който жителите на Гоце Делчев да дадат своето мнение за строежа на втора джамия на територията на града.

"След непоследователното и некоректно поведение на кмета Москов по този въпрос и след нагнетеното медийно и обществено напрежение по темата, предлагам въпросът да бъде поставен за честно обсъждане очи в очи с жителите на община Гоце Делчев", заяви Георги Андонов.

Депутатът Андонов пожела успех и отново декларира пълната си подкрепа за кандидата на ПП ГЕРБ Венцислав Шишманов за местни избори в с.Туховища, който следващата неделя отново ще се яви на балотаж, след като на вчерашния избор получи равен брой гласове с кандидата на ДПС.

Въпреки изборните нарушения и страхът, насаждан сред местното население, Андонов заяви, че е оптимист за свободния и демократичен избор, който ще даде възможност на жителите на с.Туховища да живеят в едно по-спокойно и благоустроено място.

Последвайте канала на

769 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини