Плевнелиев ще посети САЩ

  • 21 септември 2012 18:58

  • 999
  • 2
Плевнелиев ще посети САЩ
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще бъде на работно посещение в Съединените щати за участие в 67-та сесия на Общото събрание на ООН, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 23 септември в Ню Йорк Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще се срещне с генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун и ще участва в официалното откриване на пленарното заседание на Глобалната инициатива на Бил Клинтън. Президентът ще открие учебната година на българските училища в Ню Йорк и ще отбележи Деня на независимостта на страната ни с българската общност там. На 24 септември Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще присъства на откриването на среща по върховенството на закона на национално и международно ниво заедно с генералния секретар на ООН и с държавни и правителствени ръководители от Европейския съюз. В централата на ООН държавният глава ще има среща с представители на еврейски организации и ще се срещне президента на Косово Атифете Яхяга. През същия ден Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще присъства на прием, даван от президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, в чест на лидерите - участници в 67-та сесия на ОС на ООН, уточняват от прессекретариата на президента. На 25 септември президентът Плевнелиев ще бъде сред първите лидери, които ще направят изказвания в рамките на Общия дебат на 67-та сесия на ОС на ООН. В ООН държавният глава ще участва в редица двустранни разговори с президентите на Унгария и на Чехия - Янош Адер и Вацлав Клаус, на Албания - Буяр Нишани, на Конфедерация
Швейцария - Евелин Видмер-Шлюмпф, и на Нигерия - Гудлък Джонатан. Президентът ще се срещне и с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк.

На 26 септември държавният глава ще има срещи с колегите си от Финландия и от Естония Саули Ниинистьо и Тоомас Хендрик Илвес, както и с индонезийския президент Сусило Бамбанг Юдхойоно и с министър-председателя на Кувейт Джабер Мубарак ал Хамад ас Сабах. Президентът Плевнелиев ще присъства на началото на нова инициатива на генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун в областта
на образованието. На 27 септември държавният глава ще бъде в Бостън, където ще изнесе лекция и ще се срещне със студенти в "Harvard Kennedy School". Той ще посети Института за стратегия и конкурентоспособност на университета Harvard и изследователския център Harvard iLab.

В последния ден от работната си визита в САЩ /28 септември/ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посети бизнесинкубатора Cambridge Innovation Center и ще се срещне с българската общност в Бостън, информират от прессекретариата на държавния глава. В делегацията, водена от президента за участие в 67-та сесия на ОС на ООН в Ню Йорк, са включени министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, заместник-министърът на външните работи Иван Найденов, постоянният представител на България в ООН Стефан Тафров, посланикът на страната ни в САЩ Елена Поптодорова, генералният консул на България в Ню Йорк Радослав Точев, изпълнителният директор на "София тех парк" Елица Панайотова, секретари на президента и експерти.

Последвайте канала на

БТА
999 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Fiurera

2012.09.23 | 23:59

1
Da kaje na nashte blizki v Amerika che gi obichame i dano se varnat pri Maika Balgaria !!!

2012.09.24 | 00:02

2
Защо да се връщат? Те са свободни хора в правова държава!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини