Румен Петков: Спецслужбите ни са занемарили мерките за сигурност

  • 17 септември 2012 08:12

  • 736
  • 0
Румен Петков: Спецслужбите ни са занемарили мерките за сигурност
©

Няма държава в света, която да е застрахована от терористични актове. В последните години терористичните структури се развиват една идея по-бързо от държавните институции.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в в коментар за атентата в Бургас от юли тази година и работата на българските служби за сигурност.

"Все пак не бива да пропускаме това, че службите ни за сигурност са предвиждали опасността от такива актове в България. Мерките за сигурност и превенция явно са занемарени през последните години. Застраховка от терористичен акт няма, но очевидно не е подходено сериозно след предупрежденията в началото на тази година за подготвян атентат срещу израелски туристи", категоричен бе той.

"Службите за сигурност не бива да бъдат претоварвани с очаквания, но не може и да бъдат оставени без никакъв систематичен контрол. Трябва да има центриране на целия обем информация, с която работят те. Част от тази информация трябва да бъде предоставяна и на МВР", каза още бившият вътрешен министър.

Бившият министър на външните работи Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и също заяви, че никоя държава не е застрахована от атентати. "Ние винаги ще бъдем под заплаха, докато има световен тероризъм. Ако погледнем напред и вземем съответните превантивни мерки, бихме могли да избегнем подобни трагедии в бъдеще", добави той.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в коментира и реакциите на управляващите, след като стана ясно, че "Атомстройекспорт" увеличава претенциите си за спирането на проекта АЕЦ "Белене" на 1 млрд. евро. "Да се говори с агресия за Русия и за традиционни партньори в икономиката и енергетиката не е уместно. Когато една страна едностранно прекрати договор, логично е другата да си поиска неустойките. Войната в Грузия преди години беше причинена от множество действия, но също и от риториката", заяви той.

"Не може един вицепремиер да пляска руснаците, не го е позволявал дори Китай, а това може да предизвика огромен бумеранг", предупреди Паси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
736 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини