Ваня Григорова: Документите за запора на сметките на автотранспорта са крити за 45 дни

  • 26 септември 2024 12:50

  • 976
  • 2
Ваня Григорова: Документите за запора на сметките на автотранспорта са крити за 45 дни
© Булфото

Току-що водих разговори с част от ръководството на Столичния автотранспорт, документите по запора и по работата в общежитието за служители на градския транспорт в „Дружба“ са крити от новото ръководство 45 дни и едва през последните няколко дни са им дадени на флашка. Това каза общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на.

Коментарът ѝ е по повод информацията, изнесена от кмета на София Васил Терзиев по-рано днес, който съобщи, че от вчера са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД, предава БТА. 

Проблемите в автотранспорта и електротранспорта са много дълбоки и от много време, но да се твърди, че причината за тези проблеми е новото ръководство, е нищо повече от цинизъм, заяви Григорова. Самите представители на управляващите току-що казаха, че причината е ремонтът на общежитието в „Дружба“, по което е работило старото ръководство. Старото ръководство, което те искаха да се запази до провеждане на конкурс, добави още Григорова. 

По думите ѝ вътре в Столичния автотранспорт има откровен саботаж на старото ръководство срещу новото ръководство. "Старото ръководство беше пазено от управляващите в Столична община", добави общинският съветник. Да прехвърлят тежките неуредици на новото ръководство е най-малко некоректно по отношение на състоянието на автотранспорта и електротранспорта, смята Григорова. 

Тя каза още, че днес общинските съветници трябва да разглеждат проект на актуализация на бюджета на Столичната община. Това е така, защото тези, които дойдоха с екипите и с решенията, всъщност не могат да се справят със собствената си капиталова програма и в сметките на Общината има стотици милиони левове, които няма да бъдат изразходвани. Зам.-кметът по финанси Иван Василев обеща, че през целия месец август ще работи и ще ни предложи проект на актуализация на бюджета, добави Григорова.

Кметът Терзиев: От вчера са блокирани сметките на Столичния автотранспорт

Състоянието на градския транспорт е такова поради дългогодишното неглижиране, както от страна на Столичната община, така и от страна на държавата, каза Григорова.

Тя обясни, че до момента Столичната община дава много повече като финанси за градския транспорт, отколкото дава държавният бюджет, а трябва да са поне 50 на 50. Министърът на финансите за пореден път лъже администрацията на Столичната община, че ще им даде 17 млн. лева. Със 17 млн.лв. дефицит беше приета икономическата рамка на транспорта, добави Григорова.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
976 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.26 | 21:30

2
Червената мангалка предизборно се разкрещя. Къде беше ти тия 45 дни? Продажна говноядка.

2024.09.26 | 13:17

1
Mazna siganka.

Добави коментар

Водещи новини