Станишев: Случващото се в политическия живот у нас е част от общата политическа криза на доверие в партиите

  • 15 септември 2024 19:55

  • 430
  • 9
Станишев: Случващото се в политическия живот у нас е част от общата политическа криза на доверие в партиите
© Булфото (архив)

„Надявам се много парламентът, който предстои да бъде избран, най-сетне да се захване с темата за демографската политика. Има конкретни предложения, подготвени от експерти. Надявам се, че покрай боричканията в следващия парламент, все пак ще тръгнат в тази посока.“

Това заяви в предаването „120 минути“ по БТВ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на - премиер на България по време на Тройната коалиция от 2005 г. до 2009 г. Той беше и лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по времето на кабинета Орешарски 2013 г. до 2014 г., а след това евродепутат. „Доколкото разбирам платформата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е приключена, но там е изведено на едно от първите места формиране на такава политика – системна, хоризонтална. Дай Боже да се окаже истина“, каза той. 

По думите му всичко, което се случва в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, както и в другите партии, е част от общата политическа криза на доверие в партиите в България. „Това се дължи на няколко неща, които са доста ясни. Първо – партиите се отказват от основната си обществена функция, да предлагат бъдеще, визия за бъдещето и план как да се стигне до него. Второ – няма да решим нито един проблем на страната, ако нямаме поне три, четири, пет общи национални цели, по които да има системна, последователна политика“, подчерта Станишев. 

Ще се върне ли Сергей Станишев в листите на БСП?

„Много се надявам, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е подчинена от никого, защото БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е 130-годишна традиция. Би било много жалко това да се превърне в реалност. Не бих искал никога в живота си да видя БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да бъде не субект на политиката, а обект на политиката. Такава опасност има за всички партии. Ако партиите не се научат на малко по-малко омраза и на взаимно уважение, нищо положително няма да се случи. Ще има ли правителство или не се превръща в основния въпрос на обществото“, каза още той. 

„Влизал съм в политически съюзи с една партия, която е стабилна, и съм плащал цената. Както и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е впрочем. За това, че сме управлявали заедно с ДПС съм си извлекъл поуките. Това, което се случва в ДПС – това разделение, то е реално. Независимо как се нарича едната част или другата част – има разделение. И смятам, че хората, които са гласували за ДПС ще си направят избора в една или друга посока. Но и двете части ще излязат отслабени, което е проблем и на политическата система“, обясни Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
430 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Ха, ха, ха

2024.09.15 | 21:13

9
За шизофренията на ибания олигофрен МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ КА ТИЛА ОТ СЕВЛИЕВО е виновна БСП-БКП. За педера стията му с Ахмед Муса е виновен Путин.

2024.09.15 | 20:45

6
Случващото се в политическия живот у нас е част от общата политическа криза на доверие в партиите ОСНОВНАТА ВИНОВНИЦА Е НИНОВА КОРНЕЛИЯ изключената от БСП-БСП. Тя издигна епилираният президент, кой сега и е ба май ката. и на държавността.
Офф

2024.09.15 | 21:10

8
КА.ТИЛА, взимай си редовно хапчетата за шизофренията и спри да досадничеш на хората в сайта!
баба гицка

2024.09.15 | 20:37

5
Обичам да смуча рязания уй на моя приятел и гуру Ахмед Муса:)

2024.09.15 | 20:45

7
И аз също. Много е твърд, и сочен.
Ха, ха, ха

2024.09.15 | 20:14

4
КА ТИЛА, обича да духа на чифути и радикалния турчин Ахмед Муса.
Гошо хубаецаа

2024.09.15 | 20:13

3
И тоя боклук се появи.

2024.09.15 | 20:10

1
Съсел гаден, марш от България!

2024.09.15 | 20:13

2
Украински педал - чифутин.

Добави коментар

Водещи новини