Комисията по енергетика е приела проект на решение на "Възраждане" за "Мини Марица-Изток"

  • 12 септември 2024 14:12

  • 475
  • 0
Комисията по енергетика е приела проект на решение на "Възраждане" за "Мини Марица-Изток"
© Булфото (архив)

Комисията по енергетика е провела извънредно заседание днес, на което е приела предложения проект на решение на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" за "Мини Марица - изток", съобщиха от пресцентъра на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Внесеният проект на решение предвижда Министерският съвет да изготви и представи в Народното събрание доклад, който ясно и детайлно да отчете всички действия, свързани с бъдещето на комплекс „Марица-изток“. Основната мотивация за този проект се базира на необходимостта всички действия на правителството да бъдат в пълен унисон с решенията на Народното събрание, които са задължителни и трябва да бъдат изпълнявани стриктно и без отклонение, се посочва в съобщението.

От партията уточняват, че народните представители на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" от Старозагорския избирателен регион Искра Михайлова и Даниел Проданов са поискали такъв доклад за "Мини Марица-изток" от Министерство на енергетиката, който да съдържа данни за изпълнението на решенията на Народното събрание за предоговаряне на плана и споразумението със синдикатите от октомври миналата година, както и за механизма за ранно пенсиониране на миньорите.

В съобщението от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" информират, че вчера след внасянето му в деловодството на парламента, същото е било предоставено и на членовете на Комисията по енергетика от останалите политически партии, за да бъде търсена политическа подкрепа. 

Енергетици на протест, искат въглищните централи да продължат да работят

Изтъква се, че в отговор на тези действия председателят на комисията по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ е отменил нейното заседание без аргументи. Днес по инициатива на народните представители от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", с подкрепата на "Има такъв народ" и "БСП за България", е свикано извънредно заседание на Комисията по енергетика в рамките на дадена почивка по време на редовното пленарно заседание и предложението на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" е било прието.

От пресцентъра на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" информират, че продължават работа за включването на проекта на решение в дневния ред на парламента като извънредна точка още в тази пленарна седмица. 

Предвидения срок в проекторешението за изготвянето и внасянето на доклада от страна на Министерския съвет е 10  работни дни. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
475 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини