Главчев: Няма да приема на служебното правителство да се вменяват функции, каквито не са предвидени по закон

  • 04 септември 2024 11:09

  • 815
  • 2
© Bulphoto

Предстои активната фаза на подготовката на провеждане на изборния процес. Разликата между редовните и служебните правителства е, че служебните имат задълженията да провеждат избори. В ИК ясно е посочено кой има водеща роля в провеждането на изборите – Избирателните комисии и ЦИК. Ролята на изпълнителната власт и МС е да осигури материално-техническо осигуряване на процеса. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в преди редовното заседание на Министерски съвет. 

По никакъв начин няма да приема да ни се вменяват функции, които не са предвидени по закон. От друга страна много държа да се изпълняват функции, разписани в закона. Проведохме едни избори добре, никой не се опака. Смятам, че тези ще ги проведем още по-добре. Министър Карадимов ще следи процеса, за да няма надвишаване на правомощия или неизпълнение на задължения, посочи Главчев. 

Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев 2"

По думите му служебното правителство продължава да се занимава с проблемите на българските граждани. "Поехме ангажимент за разчистване на терена на детската болница. Той е разчистен. Предстои другата седмица да отидем да видим как ще продължат процедурите. Ще работим с ускорени темпове", каза служебният премиер. 

Проблемът с водата в Кочериново и околните села е решен. Вече има вода, обяви Главчев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2024.09.04 | 12:02

2
На този външният му вид е отговаря за там
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.09.04 | 11:33

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини