Превозвачите: Политиците да загърбят цирковете поне по темата "еврокомисар"

  • 21 август 2024 09:52

  • 226
  • 4
Превозвачите: Политиците да загърбят цирковете поне по темата "еврокомисар"
© Булфото

Една от причините транспортният бранш да настоява България да има еврокомисар с ресор транспорт е възможността да вземе този сектор, колкото и минимална да е тя. Това обясни пред БНР Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на превозвачите в България, която излезе с официална позиция по темата.

В последните години прословут стана пакет "Мобилност". В сектор "Транспорт" предстои и една от най-големите трансформации – зелена сделка, декарбонизация, ограничаване на двигателите с вътрешно горене, посочи като аргументи Димитров.

Илиана Иванова: България да даде номинация за нов еврокомисар

Това би било възможност за защита на националния ни интерес, смята той.

Димитър Димитров обаче отчита незаинтересованост по темата с българския еврокомисар. Той напомни, че до 30 август страната ни трябва да оповести кандидатура.

"Много сме закъснели и апелираме всичките тези циркове в родната политика да бъдат загърбени поне по темата за еврокомисар", коментира Димитров. 

Димитров декларира, че транспортният бранш няма предвид конкретно лице и няма лобистко законодателство, което би желал да прокара, но допълни, че разполага с експертиза.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
226 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.08.21 | 10:20

4
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex
ГЯУ РИ СКА ПАНИ

2024.08.21 | 10:12

3
БОЙ ДОКАТО ВИ ДРЕСИРАМ ИЛИ ВИ ИЗТРЕПАМ ДО КРАК !

2024.08.21 | 10:11

2
ДА ТИ СЕ РА В МУЦУНАТА ГЯ УР !

2024.08.21 | 10:10

1
ПОРЕДНОТО ГОВ НО НА ДС БЪЛГАРСКИ ГЕНЕТИЧЕН БОК ЛУК !

Добави коментар

Водещи новини