Меглена Плугчиева: Вместо да помогнат на Грънчарова, политиците спекулират на кого е човек

  • 09 август 2024 21:45

  • 854
  • 2
Меглена Плугчиева: Вместо да помогнат на Грънчарова, политиците спекулират на кого е човек
©

След 30 години отново ще имаме жена премиер. Горица Грънчарова - Кожарева е кандидатът за бъдещ служебен премиер.

"Бих си позволила да характеризирам ситуацията като една политическа патология, на която сме свидетели, но която за съжаление води държавата в реанимация. Ситуацията става все по-критична, ние сме във всички сектори в много тежка ситуация. В същото време и от Европа нещата не само, че не се подобряват, в Германия са фалити, това се отразява на нашата икономика", заяви бившият вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в "Денят ON AIR".

По нейни думи не си даваме сметка каква цена цялото общество и цялата държава плаща за ситуацията в държавата.

"За съжаление, за разлика от други държави, които имаха политически кризи, институциите работеха, а у нас с всеки изминал ден институциите са все по-блокирали, все по-безпомощни, вдигат ръце и никой не работи. Това рефлектира върху състоянието на държавата. Като не се пълни хазната, а има само разходи, в един момент нещата ще ескалират и ще се стигне до социално напрежение. А давали ли сме си сметка изборите колко струват на държавата и на обществото, които ще проведем за седми път", допълни Плугчиева пред Bulgaria ON AIR.

Радев определя Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател

Според нея една огромна отговорност се стоварва върху плещите на Горица Грънчарова - Кожарева.

"Аз я познавам в качеството ѝ на зам.-председател на Сметната палата. Очаквах да има морална подкрепа и от всички политически партии, за да ѝ се помогне да има нормализация и да стигнем до прозрачни и честни избори. Вместо това всичко, което чух от всички парламентарни групи, бяха спекулации тя на кого е човек. Това е обидно, недостойно и показва, че наличните политически елити са тотално изчерпани. Това е опасно, защото вместо да се каже "дайте да помогнем на тази жена", те говорят кой би могъл да ѝ влияе, да я постави под зависимост. Това е недостойно", коментира бившият вицепремиер.

Като се знае дневният ред на обществото и като се вижда все по-дългият списък от проблеми и кризи във всички сектори, би следвало политическите сили да окажат съдействие, категорична е Плугчиева.

"Би трябвало политическите партии да се ангажират и да помогнат съвестно и отговорно. И икономика, и селско стопанство, и околна среда - то няма един светъл лъч. Ако трябва да кажа, че има светъл лъч, това е че имаме голяма радост от Олимпийските игри и дай Боже да са повече. И другият светъл лъч беше награждаването на Георги Йорданов с най-високото държавно отличие, но се намериха и политически нищожества, които бяха готови да осквернят и това признание", добави тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
854 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.10 | 00:04

2
а ти, като млада, на кого си духала?
!!!

2024.08.09 | 22:27

1
Редосеялкова, пардон - Плугчиева и червена и в червата комунистка, която играе хората на фатмака от Славяново! Позор!

Добави коментар

Водещи новини