НА ЖИВО: НС с редовно заседание, премиерът отговаря на въпроси

  • 02 август 2024 09:04

  • 224
  • 0
© Кадър - БНТ

Започна петъчният парламентарен контрол в Народното събрание. 

Припомняме, че всеки първи петък от месеца в първите до два часа от заседанието народните представители могат да задават актуални устни въпроси на премиера и вицепремиера, предвижда парламентарният правилник.

На актуални въпроси на народните представители отговорят служебният министър-председател Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в и служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с

Видях, че има напрежение по повод на назначението на областния управител на Разград и за да не се продължава това напрежение, предприех това действие и го освободих. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в по време на участието си в днешния парламентарен блиц контрол, отговаряйки на въпрос относно освобождаването на Севджан Съдкъев като областен управител на Разград. 

Въпросът към премиера отправи Стела Николова от парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. „Тъй като динамиката на освобождаване и назначаване на областни управители следва динамиката и разправията между две фракции в една определена политическа сила, все пак би трябвало да има малко повече срам, когато има назначения и уволнения. Да не се извиняваме с правомощия“, посочи тя от трибуната. 

„В действията си се стремя да използвам само юридически категории. В морала ви оставям вие да говорите. Кой трябва да има повече срам е отделен въпрос. Във физически категории като „динамика“ въобще не съм специалист“, отговори премиерът Главчев. 

Припомня, че на 31 юли Владимир Димитров отново встъпи в длъжност като областен управител на Разградска област с решение на правителството. Севджан Съдкъев бе освободен със същия документ от поста. 

Депутатите викат на изслушване премиера Главчев и министъра на финансите

Последвайте канала на

Калина Христова
224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини