Татяна Дончева: Стари муцуни трябва да вървят заедно с нови лица

  • 29 юли 2024 10:47

  • 1304
  • 0
Татяна Дончева: Стари муцуни трябва да вървят заедно с нови лица
© бнт

Събиранията на Бузлуджа са знакови. Бузлуджа този път беше вид лакмус дали процесите, тръгнали между различните леви формации, срещат подкрепа сред левите хора. Това коментира в предаването „Преди всички” на БНР Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, лидер на "Движение 21", след срещата за ляво обединение в Стара Загора. 

 Важни са няколко неща – да разберем защо Нинова не е успявала в лявото обединение, подчерта Дончева. За нея най-големият проблем на настоящата ситуация е темата с равнопоставеността. 

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да свикне да работи в коалиция в условията на равнопоставеност",

добави Дончева.

"Всякакво механично действие по събиране на абревиатури без електорален ефект ще обрече начинанието на същото. Сегашното начинание не може да е същото", отбеляза тя. "Консолидацията на левите хора е важна. Трябва да изведем следващото поколение, което не е обременено с нашите отношения, нашето минало, нашите интриги", каза Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Според нея, отровените отношения в цялото ляво пространство трябва да бъдат преодолени и трябва да се потърсят хора по места, които са се дистанцирали от лявото и да бъдат отново приобщени. "Вместо някой да търси ТикТок, да видим кои наши хора са достатъчно отдръпнали се отстрани и които гледат с една око и казват – нека видим как ще тръгне. Трябва регион по регион да се направи списък от хора, които да бъдат дръпнати обратно, ангажирани, да бъдат възстановени дискусионни клубове." 

"Нови лица не могат да бъдат нарисувани, да бъдат вадени като зайци от ръкав просто за един сезон",

заяви Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в. Според нея пътя напред следва да получат по-талантливите, а не по-пробивните, защото има такива способни хора на втора и трета линия. По думите ѝ т.нар. "стари муцуни" трябва да вървят заедно с нови лица, "както върви Марин льо Пен с Жордан Бардела". 

"Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за трябва да види предшествениците си. Александър Лилов ли си отиде така? Жан ВиденовЖан ВиденовЖан Василев Виденов е български политик, министър-председател на България през ли си отиде така?", изтъкна тя. "Ние сме толкова надвесени над пропастта, че трябва да разбираме общата опасност", каза в заключение по темата за лявото обединение Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в

Третият мандат няма никакъв шанс и вървим към избори, смята тя. Във връзка с произнасянето на Конституционния съд и отпадането на част от приетите промени в Конституцията Дончева определи като "предизвестен резултат" отпадането на съдебната реформа. 

Темата с двойното гражданство е "държавно опасна, но ще има възможност да се коригира в друго Народно събрание", ще може да се намери мнозинство за това, прогнозира тя.

"Не всички глупости са противоконституционни. Може законодателни решения да са много глупави, но да не са непротивоконституционни",

заяви Дончева относно новия регламент на служебното правителство, който оцеля при гласуването в Конституционния съд. 

По думите ѝ, списъкът с евентуални премиери е неприятен и спъва всеки президент в търсене на министър-председател. "Много неприятен инцидент, който заслужава специална дискусия, е гласуването на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,", подчерта Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в. "В тези институции натискането е перманентно и абсолютно присъщо. Те трябва да издържат."

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1304 0

Свързани новини

Водещи новини