Министър Стоянов: След като получим доклада за Агенция "Митници", ще се съберем с ДАНС и ПРБ, за да видим какво трябва да свършим

  • 24 юли 2024 16:08

  • 480
  • 4
© Булфото (архив)

Днес стана ясно, че с Ивелин Михайлов са свързани 28 проверки. 16 от тях са извършени от ОДМВР-Варна. Става въпрос за сиганли за евентуални данни за извършени престъпления, както икономически, така и криминални. Всички преписки са изпращани на съответната компетентна прокуратура. Голяма част от тях са с отказ за образуване на досъдебно производство. Има няколко, които и към момента са в прокуратурата, но няма произнясане. Има образувано едно следствено дело въз основа на наши материали, което предполагам, че се разследва в момента от Окръжен следствен отдел-Варна. Има и 6-6 преписки, по които и в момента се работи от ОДМВР-Варна.

Това заяви в кулоарите на парламента служебният вътрешен министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, след като беше изслушан в комисията за "Исторически парк" и Ивелин Михайлов.  

Министър Стоянов: Няма опънат чадър от страна на МВР над Ивелин Михайлов

"Категорично няма чадър над Ивелин Михайлов. Аз вярвам на директора на ОДМВР-Варна. Има възможност да проверим служителите, които са работили по преписките, както има възможност да дадем информация за прокурорите, които са отказвали да образуват досъдебно производство. Всичко това е много лесно проверимо и ще се случи още днес или утре. Ако има служител, който не си е свършил работата, той ще си понесе съответните наказания", категоричен бе той. 

"Нямам информация докладът за на комисията за Агенция "Митници" да е постъпил. В момента има следствено дело и по него се работи. То е за престъпление по чл. 212 от НК, а именно за документна измама. Във всички останали случаи можем да говорим за проверки по сигнали, които са постъпвали при нас, примерно за пране на пари и данъчни престъпления. Аз лично не съм го видял този доклад. След като дойде, ще се запознаем с него. Ще се съберем съвместно с ДАНС и прокуратурата и ще набележим мерки, които можем да изпълним", завърши Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните

Последвайте канала на

Филип Епитропов
480 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.07.24 | 17:00

3
Ще му пръднете на дедовия на Ивелин,фуражки прости...
Милиционерски

2024.07.24 | 17:17

4
Боклук!
Ивайло

2024.07.24 | 16:44

2
Боже, колко народ е на държавна хранилка!Има ли хора в тая държава , които да не кибичат, а да произвеждат нещо!
тиквата

2024.07.24 | 16:31

1
тази пасмина данс лапаща лайната на циганина пеевски я закривайте

Добави коментар

Водещи новини