Иван Анчев: Ненчев направи максималното да откъсне България от руското влияние във военната област

  • 23 юли 2024 09:24

  • 774
  • 8
Иван Анчев: Ненчев направи максималното да откъсне България от руското влияние във военната област
© Кадър - Нова телевизия

Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. беше добър военен министър, който за 3 години направи максимално възможното, за да откъсне България от руското влияние във военната област”. Това заяви в ефира на Нова телевизия Иван АнчевИван АнчевИван Анчев е роден на 17 ноември 1969 г. в София.  Завършил специалност „Политология“ в СУ, съпредседател на Атлантическия съвет в България.

Той коментира изпращането на бившия военен министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. като временно управляващ на посолството ни в Украйна и оспорването на това решение от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава написа в официална позиция, че правителството „Денков - Габриел” настоятелно е предлагало да Ненчев да бъде назначен за посланик в Киев, но президентът е отказвал, защото смята, че „не притежава необходимите професионални качества и подготовка за този важен пост” и затова е отказал.

Анчев не е съгласен с позицията на Радев.

Радев призовава МВнР стриктно да спазва Конституцията

„Да каже кой според него би бил идеалният кандидат, да преценим”, каза Анчев.

И обясни, че Киев е ключова позиция в момента. „Изпращането на Ненчев като временно изпълняващ, не е добър знак към нашите украински партньори. Във всеки момент, когато имаш представителство, по-ниско от ниво посланик, това говори за буксуване в отношенията, нещо, което българското правителство се опитва да не допуска”, коментира експертът.

„В дипломатическите двустранни отношения, когато нивото на представителство е по-ниско от извънреден и пълномощен посланик, това говори не малко на отсрещната страна”, заяви Анчев.

Изпращането му като временно управляващ посолството ни в Украйна, е единственият начин да замине, въпреки позицията на президента, обясни Анчев. Иначе може България да продължи да бъде без посланик вече 2 години там.

„Временно управляващ може да бъде и за много дълго време, но пак казвам – това не е добър знак към нашите партньори към НАТО, към ЕС , към Украйна. И това „налива вода във воденицата” на зложелателите на България, за тези, които говорят за България като за държава без позиции, без приоритети и хоризонт къде иска да отиде”, каза Анчев.

Последвайте канала на

Калина Христова
774 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.07.23 | 11:46

8
Взел ли си е и мастията с него, да му реше мокета?

2024.07.23 | 11:45

7
И да не се връща. Подаряваме им го.

2024.07.23 | 10:53

6
Факта, че е направил много за откъсването на България от Русия е заслуга пред други господари, не пред България.Челобитието пред входните врати на чужди посолство не е заслуга пред Родината.Този няма място в Бългаската дипломация.Радев е прав.

2024.07.23 | 10:33

5
ТЕЗИ ФУРГОНИ СЛУЖЕТЕ ГИ НА ПРИЗИДЕНТ, МИНИСТРИ , ДЕПОТАТИ И ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ , КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ.СЪС ТОВА ЛИ ЩЕ СИ ИЗКУПИТЕ ГРЕХОВЕТЕ ПРЕД НАРОДА, ЗА ВАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И НЕКЪДЪРНОСТ И ФИРМИТЕ ВИ... НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ ЗАСПАЛ.......

2024.07.23 | 10:33

4
ТЕЗИ ФУРГОНИ СЛУЖЕТЕ ГИ НА ПРИЗИДЕНТ, МИНИСТРИ , ДЕПОТАТИ И ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ , КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ.СЪС ТОВА ЛИ ЩЕ СИ ИЗКУПИТЕ ГРЕХОВЕТЕ ПРЕД НАРОДА, ЗА ВАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ И НЕКЪДЪРНОСТ И ФИРМИТЕ ВИ... НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ ЗАСПАЛ.......
а

2024.07.23 | 10:11

3
а от турското кога????
Мда

2024.07.23 | 09:53

2
И тоя е на нивото на Ненчев - тъп лизач!

2024.07.23 | 09:41

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини