Росен Желязков: Различието ни с ПП-ДБ е по отношение на стигматизирането, а не по отношение на пътя напред

  • 19 юли 2024 21:52

  • 685
  • 5
Росен Желязков: Различието ни с ПП-ДБ е по отношение на стигматизирането, а не по отношение на пътя напред
© Кадър: БНТ

В това НС има много бивши, вероятно и бъдещи министър-председатели и министри. Има толкова много его в пленарната зала. На това трябва да се гледа от положителната страна, защото и Николай Денков натрупа голям и безценен опит. Проблемът е, че не можем да споделим отговорността и това е нашият голям дефицит. Това заяви Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в предаването "Пснорама" по БНТ.

Ние нямаме идеологически различия с Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ). Различието е по отношение на стигматизирането, а не по отношение на пътя напред, уточни той.

Когато в 49-то НС беше към края си и трябваше да стигнем до коалиционното споразумение, единственото, за което не се разбрахме бе реформата в службите. Тогава премиерът Денков каза, че това споразумение след изборите да седнем и да си довършим работата. След това влязохме в предизборна кампания, като продължихме да не се харесваме. Това обаче не беше пречка да работим заедно, подчерта той.

Акад. Николай Денков обвърза ролята на ДПС с Възродителния процес, ВМРО и "Атака"

НС работи тогава, когато има редовен кабинет. Вторият мандат приключва в понеделник. Политическият носител на третия мандат е длъжен да опита да сформира кабинет. Ние няма да го подкрепим. Ако се случи правителство, ще работим по важните теми, обясни Желязков.

Когато се правят тънки политически сметки, които са краткосрочни, страдат всички, най-вече демократичният процес. Сега отиваме към седми парламентарни избори с още по-ниска легитимност. Единственото ми очакване е да водим една позитивна кампания как да се случи управлението, да започнем да говорим за принципи, цели, политики, а не за негативите на един или друг лидер от някоя политическа сила. Това е залогът нещо да се случи, без да се страхуваме, че ако вървим към споделено управление това ще ерозира доверието. Доверието се ерозира от неуправление, поясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
685 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Абе?!

2024.07.19 | 23:16

5
Тоя с голата кратуна не беше ли онзи специалист в Костинброд по печатане и попълване на фалшиви бюлетини за парламентарни избори! Не беше ли същият, когото хванаха по бели гащи тъкмо когато изпращаше един бус с 200 000 готови, попълнени бюлетини, в полза на ГЕРБаджийската престъпна шайка, разбира се! И сега се нещо се прави на хрисим! Ай сиктир бе, гербаджийско шайзе!
Анонимен

2024.07.19 | 22:59

4
ГЕРБ-СДС продължават да са няколко крачки по напред от ПП-ДБ. Ако ПП-ДБ не осъзнаят това ще продължават да припламват и угасват нови "Величия " и България ще продължи да върви назад.

2024.07.19 | 22:43

3
Бъчваров, не реви! И на теб бокачо ти намаза ските и те пусна с късите щеки по пързалката!

2024.07.19 | 22:08

2
През 2007 г. Путлер ни изпрати самолет Ил-76, за да гаси пожарите в старозагорско. Днес нашите бронетранспортьори, гаубици и Господ знае още какво, са в Донбас, за да убиват руснаци. Сега остава само турците да ни помогнат; те се отнасят със снизхождение към нас, за разлика от Западна Европа и Русия, които ни презират. В следващите десетилетия, докато нашата инфраструктура и демография колабира, ще разчитаме все повече на Турция, която ни приема такива, каквито сме - няма да казвам думата. И ще ни погълне, като европейско предградие на Истанбул, каквото сме били допреди 150 години.
Ха, ха, ха

2024.07.19 | 22:00

1
различието е, че вие сте банда крадци с голем стаж, а те още не са започнали :)

Добави коментар

Водещи новини