Новаков и Майдел стават говорители на ЕНП за регионална политика и промишленост

  • 18 юли 2024 14:25

  • 248
  • 1
Новаков и Майдел стават говорители на ЕНП за регионална политика и промишленост
© Фейсбук

Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент избра единодушно Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна за свой говорител и координатор в Комисията за регионално развитие (REGI) и Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по за вицекоординатор в Комисията по комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE).

Новаков, който е и координатор на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за област Благоевград, ще продължи да отговаря за всички политики и промени в европейското законодателство, свързани с развитието на регионите, сближаването и изравняването на неравенствата на европейско ниво. Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по ще отговаря за формирането на политиките за индустрията, производството и енергетиката, наред със стартиралите вече инициативи в областите конкурентоспособност, иновации, киберсигурност и изкуствен интелект.

Освен член и координатор в Регионална комисия, Новаков продължава да работи и в Комисията по транспорт и туризъм. Предстои в идните месеци своята развръзка там да намерят няколко ключови за България теми, сред които и произнасянето на Европейския съд в Люксембург относно иска на държавата за на най-спорната разпоредба на пакета Мобилност - връщането на камионите до мястото им на регистрация.

Очаква се също така Европейската комисия да предложи пакет от законодателни мерки за преодоляване струпването на камиони на границите, след като по-рано тази година Европейският парламент разгледа и се произнесе с резолюция по петицията на Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна за въвеждане от времеви стандарт от 1 минута за обработка на тежкотоварни превозни средства на вътрешните гранично контролно-пропускателни пунктове.

Евродепутатът Андрей Ковачев е избран за квестор на Европейския парламент

Майдел ще продължи да членува също и в Комисията по икономически и парични въпроси, където работи активно по теми свързани с еврозоната, инвестиции и икономическо развитие. Чрез работата си в двете комисии по промишленост и икономика, Майдел ще е водещ глас за това как България и Европа да развият проспериращи икономики и общества. В Комисията по индустрия предстои в идните месеци да се започне работа по най-големите законодателни проекти, свързани с промишленост, отбрана и енергийна независимост. Надграждайки предишния си опит като водещ преговарящ по първия в света закон по Изкуствен Интелект и Закона за микропроцесори, Майдел ще продължи да играе водеща роля за това как технологичният напредък може да подпомогне конкурентоспособността на България и да допринесе за конкретни инвестиции в страната.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
248 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.18 | 16:05

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини