Росен Желязков: Ще разговаряме с ДБ, ПП са самозванци и тикат страната към избори

  • 16 юли 2024 18:07

  • 1239
  • 5
Росен Желязков: Ще разговаряме с ДБ, ПП са самозванци и тикат страната към избори
© БТВ

Днес на брифинг ние заявихме, че приемаме предложението за среща, която вероятно ще се състои утре след заседанието на парламента. Беше прието форматът на преговорните екипи да е от петима души, да не са партийните лидери. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по повод предложението на "Продължаваме промяната – Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" президентът Румен Радев да им даде три месеца отсрочка за втория мандат за съставяне на правителство, за да се приемат антикорупционни промени.

Тези предложения са четири закона, три процедури, а от четирите закона само един е внесен. Само едно нещо е внесено и шест ги няма, но пък срокът за приоемането им е три месеца. В момента Денков казва, че разговорът за праивтелство ще е след като се изпълнят другите предпоставки. С това цялата конституциуонна процедура на номинирането на министър-председател с втория мандат става ли не заложник на една декларация, заяви Желязков.

Такава декларация трябва да бъде гласувана в зала, а вчера аз не останах с впечатление, че тя ще бъде гласувна в зала. Има доста формални импликации, съдържащи се във вътрешното протиповоставяне в коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" полагат старание да формират политчески процес. "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" правят старание да се скрият зад предполагаема чужда вина за отиване на избори, но всъщност те тикат страната натам, посочи депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Той нарече "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" "самозванци", тъй като, по думите му, с 8% от депутатите се представяли за изразители на волята на народа.

Ние отиваме да разговаряме институционално с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", защото считаме, че те говорят институционално. Считаме, че те са доста по-състоятелни в този процес. Считаме, че им дължим не само уважение, но и разговор по политики. В политиката, ако не се разговаря, тогава всеки един народен представител се превръшща в един хазартен играч, който непрекъснато залага големи залози и очаква да спечели, а всъщност трупа загуби, отбеляза Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Радан Кънев: Предложението на ПП-ДБ е стъпка към възстановяването на доверието между партиите

Президентът едва ли ще интерпретира толкова творчески Конституцията, че да позволи парламентът да се намесва в неговите правомощия. Мисля, че президентът не би дал срок парламентът да се опита да работи по приоритети, които сам си задава, а, че би дал срок да се намери мнозинство да се състави правителство, защото това е ролята на президента при проучвателните мандати, коментира Желязков.

В отговор на въпрос той уточни, че не е голям оптимист за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Но считам, че разговорите са добра основа за това в 51-то Народно събрание да говорим не като опоненти, а като партньори, които да се опитат да свършат нещо смислено, поясни депутатътот ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1239 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2024.07.16 | 20:03

5
Кой беше тоз мерак за власт но не го огря
112233

2024.07.16 | 19:44

4
При ГЕРБ не е важно какво яйце ще снесеш, а как ще го изкуткудякаш.... Много лаете, 12 г. не Ви ли стигат....
Снежко Снежев

2024.07.16 | 18:42

3
Жирафе, кое им е лошото на изборите бре, герберастка въшко:)))?!?
Ха, ха, ха

2024.07.16 | 18:36

2
що, тиквите по-малко самозванци ли сте бе, хидроцефал?
ЗАГРАД ОТРЯД

2024.07.16 | 18:24

1
ЩЕ Я ЕВА БЪЛГАРСКАТА МАМИЦА НЕНОРМАЛНА ИНАТЛИВА !

Добави коментар

Водещи новини