Тошко Йорданов за своеволията на кметовете: Ако другите партии са толкова отворени, да гласуват "за" нашия законопроект

  • 11 юли 2024 11:08

  • 1022
  • 3
Тошко Йорданов за своеволията на кметовете: Ако другите партии са толкова отворени, да гласуват "за" нашия законопроект
© Булфото, архив

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от “Има такъв народ” обяви пред журналисти, че внасят в деловодството на Народното събрание два законопроекта. Единият - свързан с референдумите. Вторият - за прекратяване на кметските дерибейства.

“До момента е само някакво изслушване на министри, за да си изпълним времето и да не изглеждаме нелепо, въпреки че продължаваме да изглеждаме нелепо", коментира той.

"Единият законопроект е познатият за вас Закон за промяна при референдумите с облекчаване на възможностите за провеждане на национални и местни референдуми и тяхната задължителност на решенията, за да не се получава това, което досега - парламентът да смачква референдумите. Вторият закон е свързан с проблема, заради който днес хората от Доспат са пред Народното събрание. Знаете как кметът дерибейства там. Това не е само кметът на Доспат. Всеки един кмет в страната има тези “възможности”. Вместо ДНСК да упражнява контрол и направи предписания, правила и наказания, това е прехвърлено на кметствата”, обясни депутатът. 

Протестиращи пред НС искат оставката на кмета на Доспат

“Всеки един кмет и администрацията хем си издава разрешенията, хем се самопроверява и наказва, който не му харесва. Този закон е написан от Гроздан Караджов. Той каза, че около 90% от жалбите по градовете са били именно заради своеволията на кметовете. Още тогава той е направил поправка в закона, който беше спрян от ПП-ДБ, които контролираха законодателния процес в онзи парламент и правителство. Жалко е, че и Денков и, Киро се изсипаха при хората от Доспат при положение, че този проблем беше локализиран от Гроздан Караджов, когото обвиняваха за какво ли не, но всъщност именно те задълбочиха проблема. Ако са толкова отворени - и те, и останалите политически партии в парламента, страдайки с хората от Доспат, много моля да постъпят надпартийно и този закон да мине в необходимото темпо, за да може още този парламент да го приеме!”, призова Йорданов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1022 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.11 | 11:53

3
Простак
ДБ

2024.07.11 | 11:21

2
На Тошко Африканцки какъв е проекта? Скъсахме един лист хартия със безмислици и го положихме и пратихме наказан във ъгала!
По противен и грозен

2024.07.11 | 11:11

1
хобит от теб едва ли съществува

Добави коментар

Водещи новини