Доц. Чолаков: ДПС не са основният играч, но сътресенията там ще се отразят на стабилността в държавата

  • 05 юли 2024 15:55

  • 2821
  • 4
Доц. Чолаков: ДПС не са основният играч, но сътресенията там ще се отразят на стабилността в държавата
© Булфото

Примирие между Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на не може да има. По-силният ще изяде по-слабият. Така политологът Петър Чолаков коментира в ефира на Дарик радио разривът в парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от последните дни.

Според Чолаков, ако не се разпадне групата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, вторият мандат ще отиде при тях, като изрази увереност, че тя все пак ще остане цяла.

“Ако не се разпадне, ще се разбере кой е силният човек. Без да правя категорична прогноза, мисля, че Пеевски ще трябва спешно да отслабва”, каза Чолаков.

Правният експерт Иван Брегов анализира процесите в политическите партии у нас. Той посочи, че на българската политическа сцена партиите се формират около своя водач.

“Когато партиите са лидерски, това е моделът на клиентелистката партия. Тя често пъти е оформена около лидера без стабилен вътрешнопартиен живот. Има ли ясно изразен лидер без ясно изразена структура, нещата стават клиентелистки. Българският политически модел се оформя очевидно около лидери – Доган, Пеевски, Костадинов, Кирил Петков, Асен Василев, преди това Христо Иванов и някъде там имаше две партии с добра вътрешна политическа динамика – това беше ДСБ, от която вече има някакви угризки, а другата Атанасов я превърна в угризка от политическа партия. И другата партия беше БСП, която имаше траен едновековен политически живот и Корнелия Нинова успя за 7 години да ѝ види сметката и да я превърне в залез на лидерството”, заяви Иван Брегов.

Петър Бояджиев, политически емигрант: Пеевски ще продължи да направедва като трактор

Чолаков анализира случващото се в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Партията се раздели на два лагера при гласуването за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС, като 14 депутати се съобразиха с призива на почетния председател Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и гласуваха “против”, а други 30 – с мнението на съпредседателя Пеевски за подкрепа на правителство с премиер Росен Желязков.

Според политолога ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е основният играч на политическата сцена, но има ключова функция като балансьор.

“Те участват в почти всяка една политическа сделка. Те не са основният играч, но ако там има големи сътресения, това ще се отрази на стабилността в държавата. Българските турци и българските помаци са мъдри хора и ми се иска да вярвам, че този разлом, който беше създаден вътре, е причинен основно от властолюбието на една личност. Друга личност – че е властолюбива личността на д-р Доган, го знаем. На тази личност, на която ѝ беше дадена баницата, тя реши, че може да изяде баницата самичка. Големият проблем в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се оказа вълчият апетит на Пеевски. Доган подцени този апетит, при който рационалността отива на заден план."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2821 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.07.05 | 22:55

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.07.05 | 16:40

3
ТУРЦИЯ показа ЧЕРВЕН КАРТОН на ЕВРОНАТО ДПС и ГЕРБ официално. Какво го криете? Затова и МАРКОВИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НЕ МОЖАХА ДА ГЛАСУВАТ за ЕВРОНАТО ГЕРБ ДПС, както беше планиран трикът на Борисов - Марков. Всичко се развива преди гласуването (преди 10ч.) и ВСИЧКИ са уведомени, че 15 депутата от ДПС няма да гласуват за ГЕРБ с което се обезмисля и трикът МАРКОВ - БОРИСОВ. България е време да поеме по пътя на съюз с ЕВРАЗИЯ, РУСИЯ и БРИКС, това казват събитията! ВЕКТОРА на ТУРСКАТА ПОЛИТИКА СЕ СМЕНИ И НЕ Е ЕВРОНАТО ПОКЛОНИЧЕСКИ КЪМ САЩ и ЕС КАКТО ПРЕЗ 90-те, а е НЕУТРАЛИТЕТ И БРИКС! На ГЕРБ ТРИКАДЖИИТЕ, МИРОЛЮБИВИТЕ им ИЗИГРАХА МНОГО ХУБАВ ТРИК. ПОДКРЕПА за 15-те депутата на ДПС гласували ПРОТИВ ГЕРБ!
сарайски

2024.07.05 | 16:39

2
Уродливото 170-килограмово туловище и циганинът от село Дръндар - безценното творение на КГБ и ДС, са не само "Проклятито на България"! И двамата мерзавци са най-голямото зло не само в новата история на България! Тези двама лакеи на кремълското чудовище са прибрали милиарди по разни сметки в банки на екзотични острови! Тези двамата са углавни престъпници! Да, ама ги пази Мутрата от СИК, понеже го държат на къса каишка и неграмотният пожарникар не смее да мръдне! Защото я мръдне, я е мъртъв!
шиши

2024.07.05 | 16:10

1
ВРЪЩАЙ ПАРИТЕ СВИНЮ НА НАРОДА ЗАЩОТО ЩЕ УМРЕШ

Добави коментар

Водещи новини