Общинари от ГЕРБ видели разцепване в групата на ПП-ДБ-СС за Паметника на Първи и Шести полк

  • 05 юли 2024 14:53

  • 1097
  • 3
Общинари от ГЕРБ видели разцепване в групата на ПП-ДБ-СС за Паметника на Първи и Шести полк
© Булфото (архив)

Има ли раздор в групата на ПП-ДБ-СС? Това попита общинският съветник от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Драгомир Младенов след днешното изслушване на кмета на столицата Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите по повод спирането на проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, по време на което Грети Стефанова и Марта Герогиева (ДБ) категорично се обявиха в защита на Мемориала. 

"Днес на извънредно съвместно заседание на Комисията по култура и на Комисията по архитектура в СОС изслушахме кмета на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите по повод скандалното му спиране на проекта за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк.

Терзиев за скандала около Войнишкия паметник: Не съм против него, но липсват обсъждания

Слушах внимателно всички изказващи се, впечатление ми направи, че представители на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ не подкрепиха собствения си кмет за решението, а напротив, даже скочиха, затова че го спира. Едно не разбирам - защо кметът на София не е попитал г-жа Марта Георгиева, която е участвала в журито по избор на победител в конкурса и е проследила целия процес, в който не е имало диспути по темата

Има ли раздор в групата на ПП-ДБ-СС? Те говорят ли си?Как взимат управленски решения, когато устата говори едно, а ръцете правят друго?

И друг важен въпрос – кой оказва натиск? Терзиев да прекрати този конкурс, когато е очевидно след днешното извънредно заседание, че почти всички представители на политическите и граждански организации мислят в една и съща посока, а именно възстановяване на Мемориала.

Призовавам кмета Терзиев да отмени решението си за конкурса за възстановяването на паметника на Желязната дивизия."

Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални от ГЕРБ-СДС:

Терзиев имаше шанса да стане герой, а се превърна в предател на паметта на нашите загинали предци, защитавали родината ни!

Днес извикахме и изслушахме аргументите Терзиев в извънредни комисии по култура и архитектура в СОС. Не чухме нищо по същество и нищо състоятелно. Терзиев каза, че ще продължи да слуша – каквото и да означава това.

Проблем с документацията и провеждането на конкурса няма!Но е ясно едно – Паметник на Първи и Шести полк няма да има на същото място няма да има!

Затова с колеги общински съветници сме внесли доклад с предложение за отмяна решението на Терзиев като незаконосъобразно и задължаването на кмета да изпълни решеното на СОС и да възстанови Войнишкия паметник! Не знам, дали си дава сметка, но Терзиев участва в активно мероприятие срещу родовата ни памет. От всичко, което „кметът“ твърди или прикрива, става ясно, че той не иска този паметник в оригиналния му вид и на същото място. /справка с аргументите в решението/

Основният въпрос е – защо Терзиев приема решението на комисията за паметника, а след това променя мнението си? Кой го уплаши? Или кой го подведе? Дали заради семейни и кръвни обвързаности с Държавна сигурност – само може да гадаем. Но истината е, че средите, от които идвате, които са разрушили този паметник – вие продължавате гаврата с паметта на дедите ни – изплъзвайки се от отговорност и реално блокирате възстановяването. Имате задача – да възстановите паметника!

Идете и говорете с министъра на културата. Идете и изчистете противоречията с хората, които открито саботират изграждането на паметника! Сега много удобно отново говорите за широко обществено обсъждане. Никой обаче не ви вярва!

Терзиев – не ви вярваме, че искате да възстановите паметника!

Виждаме, че "партньорите" ви от ДБ се обърнаха срещу вас. Видяхме и Бонев, който се опитва да вземе завоя и обяснява, че искал паметника. Терзиев, кой ви подведе отново? Колегите ви ли отново?

Затова отменете отмененото си решение, захващайте се за работа и изпълнете решеното на СОС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1097 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.05 | 22:57

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
цдтн

2024.07.05 | 16:10

2
точно той е
Ха, ха, ха

2024.07.05 | 14:57

1
това не е ли прошляк прошляков, кypвето, дето кацна на всеки к.y.p от костовия до тиквения?

Добави коментар

Водещи новини