Андрей Райчев: България в момента е в ситуация на белким, санким и чунким

  • 05 юли 2024 08:23

  • 671
  • 3
Андрей Райчев: България в момента е в ситуация на белким, санким и чунким
© Кадър - Нова телевизия

„Ако трябва да говорим за вероятности – най-вероятно е да има предсрочни избори през втората седмица на октомври. За да може кампанията да се разгърне след 15 септември. Що се отнася до третия мандат – все още има минимална възможност за него, но ако всички се отнесем сериозно и без подигравки към темата за експертен кабинет”, заяви в ефира на Нова телевизия политологът проф. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Според политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски „не е възможно да има съгласие за кабинет с третия мандат”. „В текущата ситуация не виждам как би могло да се сформира подобно правителство. Защото нито за първата, нито за втората политическа сила е възможен такъв кабинет. Това означава, че трябва да се сбъдне конструкцията мечта на „Възраждане” – всички срещу ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Но не мисля, че това е възможно. В момента изборите са не само най-вероятният, но може би и единственият възможен изход”, подчерта тя.

Ето кога ще бъдат новите извънредни парламентарни избори

По думите на социолога Андрей Райчев „България в момента е в ситуация на белким, санким и чунким”. „Белким изразява някаква малка надежда, че ще стане. Санким е скептицизъм, а чунким изразява нещо враждебно срещу теб. Това е състояние, неизразимо на евроатлантически език. това е много българско състояние", посочи той. 

Последвайте канала на

Калина Христова
671 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.05 | 09:52

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
????

2024.07.05 | 09:44

2
Е,КАК няма да е така,че ТЕЗИ на СНИМКАТА,МАСАТА от КОГА СЕДЯТ ТАМ ?????????????????????

2024.07.05 | 09:24

1
Дърти комунисти ни убеждават, че спасението на България е в техните внуци.

Добави коментар

Водещи новини