Проф. Киров: Ако ДПС изключи 15 депутати и остане с 30, вторият мандат трябва да отиде при ПП-ДБ

  • 03 юли 2024 18:05

  • 2947
  • 7
Проф. Киров: Ако ДПС изключи 15 депутати и остане с 30, вторият мандат трябва да отиде при ПП-ДБ
© NOVA NEWS

Не съм аз човекът, който да коментира политическите процеси в партията. От 1990 година следя дебатите в парламента. За мен е имало доста по-извънредни събития от ставащото в наши дни.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров, който коментира горещата политическа ситуация у нас. 

Проектокабинетът "Желязков" не мина след 3-часови горещи дебати, обиди и нападки, 14 депутати от ДПС гласуваха "против"

"Днес дебтатът беше хаотичен. Не случайно по средата на дебата Бойко Борисов хвърли кърпата и предложи да се прекрати гласуването. Днес не видяхме дебат за политики, състав на кабинет, а видяхме един предизборен дебат. Разделението при гласуването на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също не трябва да се драматизира твърде много. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е стара партия и е показала, че може да се справя с всякакви проблеми. Ако ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с изключи тези 15 депутати, които гласуваха "против" проектокабинета "Желязков", и групата им остане от 30 представители, вторият мандат трябва да отиде при втората по численост парламентарна група - тази на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", разкри той. 

Пеевски заплаши с изключване депутатите от ДПС, които не подкрепиха проектокабинета "Желязков"

"Конституцията не дава срок на президента, в който той да връчи втория мандат. Между първия и втория мандат президентът може да проведе нов цикъл от политически консултации. Президентът може да разтегли малко тази процедура, ако вижда, че се отива на предсрочни избори, както най-вероятно ще стане. Целта е изборите да не бъдат в началото на септември, а да се проведат в началото на октомври. Третият мандат вече има срок и той трябва да бъде връчен в рамките на една седмица след втория, но там получилата го партия няма срок, в който да го изпълни. Това също дава възможност за едно разтягане на процедурата и изборите да не се провеждат август", обясни конституционалистът какво предстои, след като първият мандат не беше реализиран. 

"Политическият модел не се сменя лесно. В България е доста условно да говорим за политически елит. Като видим парламентарните групи, ще разберем, че там има доста случайни хора. Много хора въобще не са очаквали да влязат в НС и да станат депутати", завърши проф. Пламен Киров. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2947 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Анонимен

2024.07.04 | 06:19

7
Едно разумно нещо да каже

2024.07.04 | 00:54

6
А на следващите избори дай боже ПП да ги няма

2024.07.04 | 00:53

5
Много ти се иска.Ще влязат поредните от листата на ДПС

2024.07.03 | 22:35

4
България се събужда. България НЕ Е ЕВРОНАТОВСКА. ДПС СЪЩО НА 35% НЕ Е ЕВРОНАТОВСКО. ВСИЧКИ от АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ до ЧЕРНА ГОРА, до АВСТРИЯ и до СЛОВАКИЯ НЕ СА ЕВРОНАТОВСКИ. 90 % от ГРАЖДАНИТЕ на БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЕВРОНАТО, освен 10% (ГЕРБЕРИ + 65% ЕВРОНАТО ДПС на ПЕЕВСКИ). И ДА ВИ Е ЯСНО ТУРЦИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ 65% от ЕВРОНАТО ДПС на ПЕЕВСКИ и ГЕРБ на БОРИСОВ! ТУРЦИЯ НЕ ИСКА ВОЙНА и ПРАВИ НЕОБХОДИМОТО! СЕГА Е ВРЕМЕ ВЕЧЕ и БЪЛГАРИЯ ДА ЗАЯВИ НЕ НА ЕВРОНАТО ВОЕННОЛЮБЦИТЕ и ВОЙНАТА! ДА ПОДКРЕПИМ 15-те СМЕЛИ ДЕПУТАТА ОТ ДПС КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ ЕВРОНАТО!
Снежко Снежев

2024.07.03 | 21:32

3
Тоз пък тъпанарин... нямало политически елит в Бантустаня и имало случайни хора в парламента:)))?!? Я пак бре, амсалако, че първия път не ти се получи:)))!
ПСИХО ЛАЙНЯРА от СЕВЛИЕВО

2024.07.03 | 20:32

2
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ!.
Да вее

2024.07.03 | 20:29

1
Ма по-интересното е къде ще иде третия! А като го знаем Мунчо колко е злопаметен, направо Коцето да вземе да почерпи :)

Добави коментар

Водещи новини