Премиерът Главчев за възможността да оглави следващия служебен кабинет: Само ако няма кой друг

  • 03 юли 2024 16:29

  • 1014
  • 3
© Булфото

Има още два мандата. Не мога да прогнозирам колко време още може да се изкара така. Не бих казал какви са шансовете за следващите мандати. Аз си изпълнявам конституционните задължения. Спазвам записаното в Конституцията и толкоз. Това заяви служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в пред журналисти, след като проектокабинетът "Желязков" не успя да мине в пленарна зала.

За изготвянето на държавния бюджет той подчерта: „Както знаете, бюджетната процедура се изготвя в МФ. Нямайте съмнение, че всичко ще се случи навреме.“

Той не поиска да сподели впечатленията си от видяното в пленарна зала: „На мен ми е познато, нищо кой знае какво.“

Главчев допълни, че не може да коментира процесите в политическите партии.

Проектокабинетът "Желязков" не мина след 3-часови горещи дебати, обиди и нападки, 14 депутати от ДПС гласуваха "против"

Относно доклада за срещата на НАТО премиерът подчерта: „Многократно съм казал, че няма поле за притеснение. Абсолютни спекулации са, че се вкарва страната във война. Не е обсъждана такава тема, няма и да се обсъди, не е записано в доклада. Няма смисъл да се плашат хората. Ще се помага със средствата, с които имаме възможност да подпомогнем Украйна. Засекретяването идва оттам, че се засягат други държави членки. Утре ще чуете в изслушването. Не трябва да има поводи за притеснение. Позицията е национално отговорна, в синхрон с националните интереси и не излиза отвъд рамките, зададени от НС. Няма ангажимент за изпращане на инструктори в Украйна.“

За това дали би приел отново да е служебен премиер, той заяви: „Нека изчакаме втори и трети мандат. Всички знаем каква е процедурата след това. Президентът има възможност да избира. Аз и предишният път казах, че му казах: „Само ако няма кой друг“.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1014 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
NOVOTEL Plovdiv Lubo Ganev

2024.07.03 | 17:30

3
ASIS i Antonio
2004 g Antichniat teatar Plovdiv

2024.07.03 | 17:27

2
Dimitar marinov negoden sa OSKAR a e RACHKOV talanta
ПСИХО ЛАЙНЯРА от СЕВЛИЕВО

2024.07.03 | 16:56

1
КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПСИХО ЛАЙНЯР, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, НО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ!.

Добави коментар

Водещи новини