Георги Проданов за кабинета "Желязков": Не знаем дали е ситуация, която ДПС ще подкрепи

  • 01 юли 2024 10:04

  • 1315
  • 3
Георги Проданов за кабинета "Желязков": Не знаем дали е ситуация, която ДПС ще подкрепи
© Bulphoto

"Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети е човекът, който в момента се ползва с най-висок обществен имидж сред хората от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Доколко обаче от него зависи постройката на този кабинет? Всички знаем, че отзад стои Борисов". Това обясни пред БНР политологът Георги Проданов, след като стана ясно кой е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС. 

Желязков представи на президента състав и структура на кабинет.

"Дали е стратегически, или отчаян ход, ще видим следващата седмица. Слага се край на една дълга агония. Има ясно предложение - основно партийно и с експертна окраска. Фактът, че ключови фигури от служебното правителство присъстват в състава на този кабинет може да се нарече някаква приемственост. Но дали тя ще бъде пиремлива и за останалите парламентарно представени партии?"

Това е или желание да се демонстрира, че настъпва някакъв период на успокояване на политическата ситуация, за която цялата отговорност се поема от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, или е ход ва банк на Борисов, с който демонстрира, че не е в предгръдките на Пеевски и не зависи толкова много от ДПС. 

"Не знаем дали това е ситуация, която ДПС ще подкрепи - връщане към предишната система на управление, когато Движението беше в сянка".

Борисов: Ако правителството не събере мнозинство, ние ще излезем от него

Борисов е в ситуация, в която трябва да минимизира щети от този първи мандат, посочи политологът. "Това е добър ход и връщане към ситуация, в която ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в определя правилата".

За мен този кабинет е ориентиран към послания, насочени към ДПС, обясни още Проданов в предаването "Преди всички".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1315 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2024.07.01 | 11:55

3
ПРоданов много си зелен в коментара си и много си политически неподготвен и без никакъв политически усет и анализ.ДПС ще подкрепи защото има пет ключови министри прикрите като депутати от герб но са нерни слуги и изпълнители на дпс и това бб го знае че са техни тези депутати и министри .МРРБ-Нанков М-во на правосъдието Павлова МВР -калин Стоянов Енергетика Делян добрев МЗХ-таховдори и м-во на финансиите петкова .

2024.07.01 | 11:06

2
Мнозина имат хеморама и със сигурност се борят с нея, аз също се борих, докато не опитах лекарството, което ме излекува за 3 седмици, лекарят беше шокиран. Съветвам всички това лекарство, които имат такъв проблем, Ето го ----> do.my/roctonic

2024.07.01 | 10:11

1
народът ни вече ви отсвири на шипка, вървете си!

Добави коментар

Водещи новини