Терзиев: Търсим решение за движението по бул. "Патриарх Евтимий"

  • 27 юни 2024 13:06

  • 1286
  • 12
Терзиев: Търсим решение за движението по бул. "Патриарх Евтимий"
© Булфото (архив)

Ще настояваме да получим тълкувание от Върховния административен съд (ВАС) какво точно значи тяхното решение за новата организация на движение около НДК и към какво се очаква да върнем организацията на движението. Това заяви кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

Поводът за коментара му е изпратеното от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) разпореждане до заместник-кмета на София Илиян Павлов да изпълни Определение на ВАС, като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен". В разпореждането се посочват задължителни за изпълнението действия. Едното от тях – със срок до 27 юни – касае обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

Днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и началникът на "Пътна полиция" – СДВР комисар Николай Крушарски направиха проверка дали са предприети необходимите действия за обезопасяване на участъци по централни софийски булеварди. Министър Стоянов е на посещение на "Патриарха", за да провери какво става със заповедта, която са ни дали, коментира Терзиев. По думите му, колкото повече се говори прибързано и се действа прибързано, толкова повече се задълбочава проблемът. Видяхме как един проект с нужната целесъобразност, който страдаше от определени грешки в комуникацията и определени аспекти на изпълнението, се поде като предизборна тема и в последствие това стана много по-голям проблем, каза столичният кмет.

Хекимян за "Патриарха": Г-н Терзиев, мълчанието е злато, но вашето "злато" е в размер на 1.5 млн. лв. изхарчени от парите на софиянци

Докато стигнем до днешното изискване на СДВР да оградим с метална ограда велоалеята и паркоместата, добави Терзиев и попита на шега не е ли по-добре да се спре движението по целия булевард "Патриарх Евтимий". "Как точно преценяваме кое е законно или не от целия проект", отбеляза кметът. "И как стигнахме до извода, че трябва да го заградим с метални огради, все едно има строителна площадка", добави той. Според него "някои хора още не са излезли от кампания и се канят да влизат в друга".

Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите заяви, че Столичната община има желание да изпълни решението на ВАС, но подчерта, че не е ясно от решението спрямо кой период да стане това възстановяване. Ако действаме прибързано, може да се окаже, че всичко правено от 2016 г. насам е незаконно, посочи Терзиев и гарантира, че Общината ще работи с всички институции и заинтересовани страни за намирането на решение.

На 20 юни общинският съветник Борис Бонев от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България ("Спаси София") каза на пресконференция в Столичната община, че генералният план за организация на движение в столицата е изтекъл още през 2017 г. Според решението на ВАС, коментира тогава Бонев, трябва да се спре изпълнението на организацията на движението, но големият проблем според него са последствията от това решение на съда, защото той казва, че при липса на генерален план за организация на движение, какъвто София няма от 2017 г., всички организации на движението са незаконни. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1286 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Петър

2024.06.29 | 07:34

12
Този човек трябва да даде оставка час по-скоро!
ГРУЮ

2024.06.28 | 01:44

10
ТЕРЗИИКАТА ДА ГО ЛАПА ДО МЪДЕТЕ
АЗ

2024.06.28 | 05:34

11
.....и тях
Ххх

2024.06.28 | 01:30

9
ТВОЙТО РЕШЕНИЕ Е ЗАКЪСНЯЛО ТЕРЗИЕВ ГРЕШКА Е ЧЕ СИ СЕ РОДИЛ НЕДОРАЗУМЕНИЕ ГЕНЕТИЧНО
totyy

2024.06.27 | 15:16

8
Гей бандата от общината си мислеха че София се оправлява е нещо подобно като да правиш свирки !!! Ама то се оказа доста по сложно !!!

2024.06.27 | 15:10

7
На Кирето всичките му кадри са като него-само плямпат.
Datenschutz

2024.06.27 | 14:56

6
Deva Maria bachkovo jenata dava mleko i rajda 2 deza
Ганчо

2024.06.27 | 14:47

5
Оставка на всички паразити от СОС
НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА СТОЛИЧЕН КМЕТ

2024.06.27 | 14:18

4
Терзиев: Търсим решение за движението по бул. "Патриарх Евтимий" РЕШЕНИЕТО Е: Да се възстанови предишното положение. Да възстановите в бюджета на общината парите с които сте платили на фирма изпълнител. И НАЙ-ВАЖНОТО: ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА! Вие сте некадърен кмет.
НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ НА СТОЛИЧЕН КМЕТ

2024.06.27 | 14:17

3
Терзиев: Търсим решение за движението по бул. "Патриарх Евтимий" РЕШЕНИЕТО Е: Да се възстанови предишното положение. Да възстановите в бюджета на общината парите с които сте платили на ферма изпълнител. И НАЙ-ВАЖНОТО: ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА! Вие сте некадърен кмет.

2024.06.27 | 14:10

2
Този боклук защо още не е изгонен и осъден?

Добави коментар

Водещи новини