Бонев за разпорежданията на СДВР за движението в центъра на София: Абсолютно малоумие, МВР прави ПР кампания на ГЕРБ

  • 27 юни 2024 11:48

  • 1631
  • 35
Бонев за разпорежданията на СДВР за движението в центъра на София: Абсолютно малоумие, МВР прави ПР кампания на ГЕРБ
© Булфото (архив)

МВР се намесва безпрецедентно в политическия процес при управланието на една община. Това не се е случвало никога досега. На фона на гонки с пияни шофьори, на хаоса с паркирането, на паркирането в бус ленти, на паркиране върху тротоари и велоалеи, СДВР от няколко месеца е в активна ПР кампания за няколко колчета и велоалеи по булеварди в София. Вчера СДВР пропуснаха да кажат, че едно от разпорежданията, които са дали, е да заградим велоалеята и бус лентата с плътна строителна ограда. Това са разпоредили капацитетите от СДВР. 

Това каза на брифинг в общинския съвет в София председателят на групата на "Продължаваме промяната - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси София) Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси

"Днес в полунощ изтича крайният срок по техните разпореждания и министър Калин Стоянов и шефът на СДВР ще правят инспекция на бул. "Патриарх Евтимий". Това е ПР акция в подкрепа на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Никога няма да подкрепя да се изхарчат общински средтва, за да се постави плътна строителна ограда. Намирам това за абсолютно малоумие. Не мога да приема, че СДВР с колчета и велоалеи, а не с истинска работа - пътната безопасност. Г-н Калин Стоянов, откакто е в сила новата организация за движение по бул. "Витоша" дрифтинги няма и движението е по-спокойно, няма проблеми. Ето това трябва да гледате, а не да се заяждате политически. Трябва да се занимавате защо служителите на МВР продължават да паркират безплатно в Синя и Зелена зона. Това трябва да проверявате, а не колчета и велоалеи", категоричен бе Бонев.   

СДВР изпрати писмо до кмета заради новата маркировка в центъра на София

На брифинга стана ясно още, че групата на ПП-ДБ-СС е внесла предложения за обявяване на конкурси за избор на нови управителни органи на 6 общински дружества. Това са „Топлофикация – София ЕАД“, „Центърът за градска мобилност“, „Столичен автотранспорт“, „Столичен електротранспорт“, „Метрополитен“ и „Софинвест“.

Зам.-председателят на СОС Бойко Димитров заяви, че докладите са напълно съобразени с нормативната уредба. „На първо място правим много по-прозрачна процедурата, защото всички бизнес програми на кандидатите ще бъдат публикувани, а устните събеседвания с тях ще бъдат публично излъчвани, за да може всеки гражданин да се запознае с визията на кандидатите, да изслуша техните отговори на зададените им въпроси и да знае на каква основа са поставени оценките от комисията по избор. За първи път много ясно е разписана методиката, по която ще бъдат оценявани кандидатите за управители на общинските дружества, както и са създадени допълнителни условия за максимална конкурентност между отделните претенденти. Срокът за кандидатстване ще бъде минимум 30 дни, а не 14 както е практикувано досега. Това предполага по-задълбочена подготовка и повече кандидати.“, допълни Димитров.

 Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси коментира, че общинските дружества управляват икономика за близо 3 млрд. лева, а мандатите на настоящите ръководства отдавна е изтекъл. „Тяхната работа има отношение към ежедневието на всеки един от нас – от качването ни в трамвая до използването на топла вода. Начинът, по който техните ръководства бяха избирани през годините досега беше всичко друго, но е и прозрачен. Фокусът при избор вместо върху най-добрите, беше само върху „нашите хора“.“, заяви Бонев.

От следващата седмица, съветниците от ПП-ДБ-СС започват разговори с останалите политически групи в градския парламент, за да бъдат подкрепени новите критерии и процедури, по които ще се избират ръководствата на общинските дружества.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1631 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
Петър

2024.06.29 | 07:35

35
Това момче без един ден трудов стаж да стяга куфарите и да заминава надалеч

2024.06.27 | 14:39

34
Педераска работа
Тя

2024.06.27 | 14:37

33
АЛЧНИ ППП ЗА ЗАТВОРА СТЕ ЗАЩО СЕ ОСТАВЯТ ТЕЗИ
Тя

2024.06.27 | 14:37

32
АЛЧНИ ППП ЗА ЗАТВОРА СТЕ ЗАЩО СЕ ОСТАВЯТ ТЕЗИ

2024.06.27 | 14:37

31
Бонев циганин мръсен МАМКАТИ ИЗРОД ще бъдеш лекведиран

2024.06.27 | 14:34

30
Вън от общината некадърните педераси Василев и Бонев

2024.06.27 | 13:36

19
Кой ще спаси София от "спаси София "?

2024.06.27 | 14:22

29
Ама,вие си ги избрахте!!!! Какво и беше на Фандъкова,всичко си беше ок,а откакто са тия-нищо не е направено…!!!!!

2024.06.27 | 14:20

28
Абе пендел,това е решение на прокоратурата бе,олигофрен!!! Все ГЕРБ са ви виновни!
миииииии

2024.06.27 | 14:14

27
да сиПедал е човешко.но да си тъпПедал е престъпление!!!

2024.06.27 | 14:02

26
Педро забрави га одеше и снимаше релсите на трамвая.

Добави коментар

Водещи новини