Политологът Георги Киряков: Заявката на Борисов за правителство на малцинството говори, че преговорите за кабинет с първия мандат са се провалили

  • 24 юни 2024 18:50

  • 2391
  • 8
Политологът Георги Киряков: Заявката на Борисов за правителство на малцинството говори, че преговорите за кабинет с първия мандат са се провалили
© БНТ

Днешното предложение на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за правителство на малцинството говори, че преговорите за кабинет с първия мандат са се провалили.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Георги Киряков, който коментира възможностите за формиране на редвоен кабинет и консултациите при президента. 

Борисов: Ще предложим кабинет на малцинството, четвърти мандат да съм премиер ще ми дойде в повече

"Няма как да се реализира правителство с втория мандат, ако не се изпълни първият мандат, защото и в двата случая участват първата и втората политически сили - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПС. Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не успее да реализира кабинет, няма как и ДПС да го направи. На г-н Борисов трябва да бъде зададен сериозно въпроса защо развали "сглобката" и обяви, че не иска да работи с ПП-ДБ, а сега иска пак да управлява с тях. При предишния кабинет нямаше нужда от ДПС, единствено бяха необходими за конституционните промени. Според мен Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отново бяга от политическа отговорност", разкри той.

"С правителство на малцинството трябва да търсиш подкрепа за всяко едно решение. Това е много сложна задача. Правителство на малцинството е правителство на плаващите мнозинства. Ако Борисов може да управлява с още две партии, ще предложи коалиционно споразумение, но явно не вижда такава възможност и предлага правителство на малцинството. В момента трябва да говорим за залога на обществото, а не за залога на партиите. В момента на карта е заложена демокрацията. В тежка ситуация сме и политиците трябва да разберат накъде могат да насочат държавата, ако няма редовно правителство", каза още Георги Киряков. 

Заедно с него гост в студиото беше и журналистът Валерия Велева, която също изказа своето мнение по темата. "Правителство на малцинството е последният възможен вариант България да не отиде на поредните седми предсрочни избори. За мен третият мандат няма как да се реализира. ПП-ДБ казаха, че ще се опозиция и всички приказки на Тошко Йорданов през уикенда губят стойност". Той успя да направи страхотен пиар на ИТН и не спря да говори така, все едно се е договорил вече с президента и третият мандат ще бъде даден на тях. За мен ДПС могат да предложат правителство с втория мандат, но не виждам как ще се случи това при положение, че не е реализиран първият мандат", заяви тя.  

Акад. Денков: Не дължим нищо на Борисов, нека въведе ред в хаоса, който сам сътвори

"За мен Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поема много тежка отговорност с правителство на малцинството. Борисов е изправен пред пропастта. Според мен всички партии знаят, че едни нови избори ще доведат до още по-лоши резултати. Може да влязат такива партии, че "Величие" ще ни се сторят като пионерска организация. Според мен това ще накара партиите да подкрепят правителство с първия мандат. Не може всички да гледат сеира и да чакат Борисов да се провали, защото това ще означава провал за всички. Говореното против ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не може да бъде поведение за управление на държавата. Знакът от днес, е че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се появи лично на консултациите при президента. Това показва, че той наистина е поел политическата отговорност", завърши Валерия Велева. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2391 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.06.29 | 01:13

8
Малките мишоци много си повярваха!
Аман Чернев

2024.06.24 | 20:24

2
Щом Борисов е премиер, логично е Брендо да е президент. България президентска република. Слава Брендо.

2024.06.25 | 00:41

7
Никога не се знае от кой храст ще изкочи заека

2024.06.25 | 00:17

6
СДС - ДПС - ГЕРБ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ НЕ-БЪЛГАРИ ТЕНГРИСТИ БАНГОВЦИ МАНГАЛИЗИРАХА И УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ за последните 35г.

2024.06.25 | 00:08

5
ДПС - ГЕРБ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ НЕ-БЪЛГАРИ ТЕНГРИСТИ БАНГОВЦИ МАНГАЛИЗИРАХА И УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ за последните 35г.

2024.06.24 | 23:33

4
ДПС - ГЕРБ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ НЕ-БЪЛГАРИ ТЕНГРИСТИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ за последните 35г.
Митев

2024.06.24 | 22:34

3
Бойчето е политически труп !

2024.06.24 | 19:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини