Пламен Киров: Изборът на ръководство на НС няма общо с избора на правителство

  • 19 юни 2024 08:28

  • 310
  • 2
Пламен Киров: Изборът на ръководство на НС няма общо с избора на правителство
© Нова тв

Как ще заработи 50-ият парламент и кой ще бъде избран за председател на Народното събрание коментира проф. Пламен Киров, преподавател по конституционно право, в ефира на Нова тв.

„Парламентарни групи могат да се формират и без да има председател. Най-възрастният народен представител открива първото заседание и под негово ръководство се полага клетва”, каза проф. Киров.

„Под негово ръководство трябва да се гласува формално решение от парламента, за да се продължи действието на правилника от предходното НС. Без тези правила не могат да се регистрират парламентарни групи”, добави той.

Доц. Киселова с прочит на основния закон след промените

„Възможно е да бъде избрана Рая Назарян. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обичат да жертват своите дами”, отбеляза преподавателят. „Изборът на ръководство на НС няма общо с избора на правителство”, подчерта той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 11:45

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.19 | 08:48

1
ГЛУПОСТИ

Добави коментар

Водещи новини