Росен Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма

  • 16 юни 2024 09:48

  • 1855
  • 59
Росен Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма
© Нова телевизия

Президентът на България в периода 2012 - 2017 г. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че искрено се надява да има правителство.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Той сподели мнението си за това къде се намираме и какво би могло да се случи в политически план. 

Настимир Ананиев: Загубихме много гласове, защото не успяхме да обясним сглобката на хората

"От 2016 г. говоря за едно и също нещо - възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва, такива са над 100 държави - цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена, политически и икономически", посочи президентът в ефира на Нова.

Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция. "Това, което ще се случи при нас, е същото, което стана и там тогава. Тежка криза, жестоко противопоставяне, финансова, икономическа и политическа криза", обясни Плевнелиев. 

"Има два оставащи разумни варианти. Единия - програмно правителство на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, с мандата на партията и с плаваща и широка подкрепа. Втория вариант, който аз не изключвам и ако бях на мястото на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г щях да се замисля, би бил правителство на малцинството. Хората очакват да се носи отговорност", коментира президентът на България, в периода 2012 - 2017 г.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1855 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар

2024.06.17 | 23:56

59
Българския дух се събуди, роди се Величие!

2024.06.17 | 23:43

58
страх ви тресе вече, видяхте че народа избра Величие, на следващите избори всички ще сте вън.
Лилипутин

2024.06.16 | 17:15

57
Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Амереканските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.
БОТЕВ

2024.06.16 | 15:32

56
Роско,помияр жалък!!!
БОТЕВ

2024.06.16 | 15:31

55
Чехльо,духай на Деси
КАТИЛА Е ШИЗО СФФФФИНЯЯЯЯ

2024.06.16 | 13:41

54
Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония
КАТИЛА Е ШИЗО СФФФФИНЯЯЯЯ

2024.06.16 | 13:39

53
Така нарченият "цивилиозван" свят избра да покаже олигофренията на "младите глобални лидери на Шваб/Давос. Такова насиране, таква галимация, такива простотии не са постигани глобално от времето на Ленин и Сталин. Липса на елементарна логика, липса на връзка с реалносттта, липса на каквато и да било демокрация. Едни опорки, едни пърдежи на мишки като Кая Калас, едни събития, едни червени линий, които си измисляха за да нарушават с цел да покажат колко са големи. Една русофобия близка до хитлеровият модел към евреите. Щяха да превъзпитават Руския народ, да разцепват Русия на губернии, да преначертаят света. Резултата: Две изложби на потрошена ОТАН техника по-късно и над половин милион въшки при Бандера, филма е цигания и олигофрения смесен със страх. Няколко пъти се заметоха Евроджендер лидерите. Предстои им лятото на промяната и приключването. Някой дали оръжието си по команда вече ги съдят за измяна. Краварите спечелиха на пръв поглед. Реално така се забатачиха, че плана да отделят Европа от ресурсите на Русия и производството на Китай са на път да я приключат икономически.Краварите обещаха да заменят газта от Русия с тяхна на тройна цена. И Бидона забрани износа. Обещаха, че ще влизат в мелето директно, оставиха Макрон да си изтрепе великите нинджи от Френският легион. Щяха да помагат на Украйна до край, а опразниха складовете на губерниите за да подпишат договори за над 60 милиарда официално. Въобще бизнес по краварски. Горките те, оказа се, че отдавна са собственост на Израел. Още от създадената от Мосад и Нетаняху ситуация с кулите, имитацията на терористи араби, паленето на войни, коиото нямат стратегическа важност за САЩ а всяка от тях като се почне с Либия, Сирия, Ирак е за да си гонят плана за Соломоново царство. Докато малоумният свят се кичеше с укрознаменца, банките набутаха държавите в заеми, нарушиха през "политики" всички форми на суверенитет. Изпраха и откраднаха милиарди. А мишките чакат перемогата.

2024.06.16 | 13:17

51
Кой даде разрешение на Украйна да използва летищата в България за извършване на зареждане с боеприпаси, излитане и АТАКУВАНЕ на РУСИЯ от България? КОЙ РАДЕВ или ГЛАВЧЕВ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ......? Кой в България ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ, заедно с Румъния и Полша? Кой Кой Кой???? Мисля, че е ГЕРБЕРА ГЛАВЧЕВ подчинил се на Столтенберг и УЧАСТНИК във Военната ЕВРОНАТО Конференция в Швейцария.

2024.06.16 | 13:21

52
СОРОСОИДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ,СКОРО ЩЕ СА МЪРТВИ

2024.06.16 | 13:17

50
ВЪЪЪЙ , ВЕДНАГА ДА СКРИВАТЕ ПЛАШИПУ ТАРНИКА , КЕ МИ УМРИ СВИНКАТА .

2024.06.16 | 12:53

49
Ама чакай Плевнелиев с популизма мафиотите от Герб ни убеждават че живеем добре ама на практика е друго.

Добави коментар

Водещи новини