Христо Панчугов: ДПС е като незаобиколим фактор – некомфортно за останалите

  • 13 юни 2024 09:30

  • 423
  • 3
Христо Панчугов: ДПС е като незаобиколим фактор – некомфортно за останалите
© Нова нюз

Необходимо е да видим кабинет с ясна политическа отговорност. Същевременно бъдещото управление трябва да изглежда атрактивно, за да бъде "продадено" на избирателите.

Това мнение изрази пред БНР политологът Христо Панчугов.

Борисов е изправен пред сложен и труден избор - решението дали за пореден път да влезе в някакво съглашение, което води до напрежение в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и отблъсква по-широк кръг избиратели. От друга страна, разпадът в политическите отношения води до нестабилност, изтъкна той.

Относно евентуална подкрепа от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е политологът смята, че "и подобен тип сглобка не би довел до истинска стабилност и смислен дневен ред". Няма много сценарии, по които Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за може да остане председател, подчерта Панчугов.

ИТН биха могли да намерят с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в общи политики, които могат да служат за оправдание. Въпросът е дали имат желание, допълни той.

Ниската избирателна активност постави ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за пореден път в ситуация на незаобиколим фактор, отбеляза Панчугов.

Социологът Елена Дариева: Отношенията след 9 юни ще зависят от съотношенията

"Ситуацията е изключително некомфортна за останалите политически субекти."

Партиите общуват с избирателите си в контролирана среда, а българското общество се умори от подобен тип отношения с политиците си, посочи Христо Панчугов.

ПП-ДБ направи заявката да бъде силна опозиция, но виждайки компанията, в която би била опозиция, това не е по-лесно решение, отколкото да се подкрепи едно управление, сочи анализът на политолога.

По думите му, самозатварянето "в някакво племе, което воюва с всички", е част от причините за изборния им резултат.  

Относно евентуално включване на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в партийната надпревара Панчугов коментира, че решението му дали да остане на поста си е "по-силно изкушение, отколкото да се откаже от тази си позиция и да се хвърли на несигурния терен от 70% негласуващи и много други субекти на същото поле, на което се позиционира той".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
423 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.13 | 13:39

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
????

2024.06.13 | 11:12

2
Но КОЕ "дпс","дпс-МАГНИТСКИ","дпс-Чакъров" или "Н-дпс"???? Кое ????

2024.06.13 | 09:35

1
РУСКИ ПИДИРАСТ ДУХАЙ

Добави коментар

Водещи новини