Проф. Тодор Галунов: Радев е изправен пред капан, допусне ли тази грешка

  • 07 юни 2024 14:20

  • 1660
  • 1
Проф. Тодор Галунов: Радев е изправен пред капан, допусне ли тази грешка
© Bulfoto

Няма да се състави лесно редовен кабинет, но е възможно да има. Такава прогноза направи пред БНР проф. Тодор Галунов, преподавател във ВТУ.

"Ако отидем на седми избори, има опасност да стигнем до рекорди в ниската активност. По-добрият вариант е да се сглоби някакъв кабинет. Ще има усилия да се направи правителство. Възможно е да се състави нова сглобка, която също да изкара близо година в управлението.  Този кабинет няма да е стабилен. Но по-скоро няма да имаме други парламентарни избори до края на тази политическа и календарна година", заяви професорът.

Той не очаква и промяна в избирателната активност. 

Проф. Галунов: Президентът ще търси начин да остане значима фигура в българския политически живот

"Българският гражданин до голяма степен е отвратен от политическия живот. Изненада може да дойде, ако рязко се повиши активността.

Тези 60-65%, които няма да гласуват, могат да преобърнат целия вот и всички политически прогнози да рухнат. Но аз мисля, че в общи линии ще се движим около актуалните прогнози", заяви той. 

Проф. Галунов очаква 50-ият парламент да бъде фрагментиран точно толкова, колкото и 49-ия:

"Не очаквам промяна. Новите партии и формации все още не са напълно готови да бъдат мощна процентна алтернатива на сегашното политическо статуквоНяма да има голяма политическа промяна".

Той коментира напрежението между президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и служебния кабинет: "Президентът ще остане фактор в българския политически живот. Въпросът е, че не бива да се стига до крайната теза, че той пряко ще се впусне в правенето на политически проект в момента.  Това напрежение ще продължи поне докато минат изборите".

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 18:57

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини