Преди асамблеята на НАТО у нас: Има ли заплахи за страната ни

  • 27 май 2024 07:46

  • 525
  • 6
Преди асамблеята на НАТО у нас: Има ли заплахи за страната ни
© Кадър - Нова телевизия

Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев. Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна. 

„Тази асамблея е много важна и идва няколко седмици преди европейските избори”, каза политологът Милен Керемедчиев. Той отбеляза една от основните теми на асамблеята – войната в Украйна и отбеляза, че „все повече гласове се надигат против продължаващата помощ” към Украйна.

Главчев ще се срещне със Столтенберг в Министерски съвет

Според Васил Данов, член на Атлантическия съвет на България, страната ни има раздвоена от части позиция по въпроса, но „мнозинството на изборите ще покаже, че не сме с Виктор Орбан и Путин”. По думите на члена на Атлантическия съвет на България срещата на Парламентарната асамблея на НАТО е планирана отдавана и отсъствието на президента „показва неуважение”.

По отношение на окупираните украински територии от Русия Искрен Иванов отбелязва, че „Украйна може да се защитава и да използва оръжията”, но използването им на суверенна руска територия е на „нейна отговорност”.

Последвайте канала на

Калина Христова
525 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.27 | 11:06

6
Заплахата идва от НАТО и от Столтенберг, който си позволява да прави изявления за ескалация, без да е получил мандат за това от Съвета на НАТО.Ако не им дадем отпор, тези идиоти ще пратят НАШИТЕ СИНОВЕ да умират.
Към 4

2024.05.27 | 09:24

5
Аман от такива идиоти като теб на тях не им пука за нас важно е да се настанят но това няма да ни донесе нищо хубаво

2024.05.27 | 09:18

4
Да ни върнат Македония, Беломорска Тракия и Западните покрайнини.

2024.05.27 | 09:08

3
малоумници

2024.05.27 | 09:04

2
трима идиоти!

2024.05.27 | 09:00

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини