Отваряме вратите си за двама бежанци

  • 12 май 2011 16:20

  • 2251
  • 0
Отваряме вратите си за двама бежанци
©

България е готова да приеме от двама до четирима бежанци от Северна Африка в знак на хуманитарна солидарност, обяви в Брюксел вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Там той участва в извънредното заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи.

На срещата министрите на вътрешните работи са разговаряли за солидарността, която се очаква от европейските правителства за приемането на бежанците, пристигащи основно в Малта и в Италия.

По предложенията на Европейската комисия за промени в Шенгенския граничен кодекс всички участници в срещата са се обединили около мнението, че свободната от граничен контрол зона трябва да бъде запазена и укрепена.


Министър Цветанов уточни, че България приема предложените промени, свързани с възможностите за временно възстановяване на граничния контрол в зоната и ще подкрепи идеите за промени на европейското законодателство в тази област.

Вицепремиерът изрази очакване приемането на България в Шенген да допринесе за икономическото развитие на страната с допълнителната свобода за движението на хора и стоки.

Страната ни е технически готова за Шенген, изпълнението на изискванията беше отчетено от съответните групи в ЕП и в Съвета, сега сме в ръцете на политическо решение, посочи за пореден път Цветанов.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини