Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали Министерство на финансите, има камери

  • 24 април 2024 15:09

  • 2622
  • 12
Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали Министерство на финансите, има камери
© Булфото, архив

Изслушват представители на Агенция „Митници“ и съпредседателя на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и бивш финансов министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на във временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях. 

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев бе привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Николай Николов, по прякор Паскал. Банкова също е с повдигнати обвинения.

Асен Василев ще бъде изслушан в комисията за митниците утре - "ако дойде"

Георги Господинов, началник на ГКПП "Капитан Андреево", в момента работещ на друга длъжност, направи кратко изложение по темата. "Придържам се към данни, които са излезли от пресцентъра и в медиите", обяви той и сподели как скандалът се отразява на него, семейството и близките му. Господинов изтъкна, че резултатите от работата на служителите на "Капитан Андреево" са безспорни.

„На „Капитан Андреево“ за три години успяхме да изградим положителен имидж, което е видно от резултатите. Не сме дошли да се хвалим, но през последните 3 години вървят в повишение“, заяви той. 

"На фона на всички тези резултати се случи нещо доста неприятно за мен и колегите ми. Имаше едно  прессъобщение от Агенция "Митници", след което на следващия ден започнаха премествания на служители. Някои бяха командировани на над 100 км от родните им места. В това прессъобщение се говореше, че има информация от външни служби за корупционни практики в българските митници. Обвиняването на служители, които са съвестни, се отразява на техните семейства", посочи Господинов. 

На снимката: Георги Господинов 

„На „Капитан Андреево“ работят едни от най-големите професионалисти в целия Европейски съюз“, заяви той.

Константин Бачийски попита дали на пунктовете са чували имената на баща и син Димитрови и "този прословут Паскал". Господинов отговори: "При изпълнение на служебните ни задължения не ни е ставало известно, че такива лица се занимават с контрабандна дейност, още повече, че това е работа на други служби".

„Тези лица (бел. ред. Стефан и Марин Димитрови) не са посещавали Министерство на финансите. Аз лично не съм се срещал с тях. Това го каза и новият служебен министър на финансите, когато тя беше тук“, посочи Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

И обясни как се случва влизането в сградата на Министерство на финансите и допълнително - в кабинета на действащия министър. 

Асен Василев: Не познавам Стефан Димитров, не познавам Паскал

"Трябва да е записан в програмата ми. Всички вие знаете - шансът някой да влезе в моя кабинет, без това да е в програмата ми и без да е съгласувано с началника на моя кабинет, е нулев. Второто - вратата е с пропуск. Някой трябва да отвори вратата. В Министерство на финансите има камери на входа, на стълбището и такива, които гледат директно към вратата на моя офис", обясни Василев пред депутатите. 

"Чухме от ДАНС, че тези лица са били наблюдавани от 2022 г. като участници в потенциален канал. Ако е така, ДАНС трябва да има записи с кого и как са се срещали", добави той, като нарече твърденията, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали сградата на финансовото министерство "изфабрикувана информация".

Въпросът към него дойде от Рая Назарян от ГЕРБ. Тя заяви, че има вероятност двамата да не са записани, тъй като "са въведени от шофьора му", но Василев настоя, че има видеозаписи от входа до кабинета му.

Йордан Цонев от ДПС заяви: "ОК, но вие пропускате тук, но при първото идване се каза колко време се пазят записите от камерите. Един месец! Съгласен съм - дума срещу дума е. Но вие казвате - камери има, но се разбира, че записите се пазят един месец".

Цонев попита Василев Недан Хаджиев ли е трябвало да пресече купуването на гласове. "Моят въпрос е, след като изтекоха снимки на това лице с обвинените в контрабанда и които са от лятото, очевидно преди той да бъде назначен, дали ви е било известно, че този държавен служител е бил в контакт с такива популярни герои?".

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на отговори: "Не. Краткият отговор е не. Между другото, той е служител на МВР, трябва да питате тях".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2622 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2024.04.24 | 18:02

12
Стягай вазелина и в сцз

2024.04.24 | 17:51

11
da ama ti si malko po umen ot kolegata ti pe dal kocev i ne si gi dopuskal no pak inace ti samiat si hodil pri tiah

2024.04.24 | 17:35

10
Изпечен лъжец и мошеник е педераса
bsgdvv

2024.04.24 | 17:26

9
Баси педала смотан-имало камери, ама инфото се пазело само 1 месец, а Димитрови от тогава са в ареста. Посещавали са редовно кабинета му много преди това. Скапан педера3
Мими

2024.04.24 | 17:08

8
ама Асен хасковски е най големия разбойник
Панчо

2024.04.24 | 17:08

7
Тоя сопол и шайката около него са за затвора.
Мейн

2024.04.24 | 17:01

6
Коки,ще ти спукам цвайтера лъжлив

2024.04.24 | 16:42

5
тая джапанка даже и на сън лъже!
Капитан П.В

2024.04.24 | 16:33

4
Всичко е шоу.Крадците викат дръжте крадеца.Ще им дойде времето!!??!!?

2024.04.24 | 15:18

3
e i nekadarnicite da ne ocakvat ce pe dalat asenca shte im razkaje tce cast ot prestapnata shema na rashkov

Добави коментар

Водещи новини