Журналистът Петьо Цеков: Партиите започват процес на търсене на партньори

  • 21 април 2024 14:19

  • 931
  • 11
Журналистът  Петьо Цеков: Партиите започват процес на търсене на партньори
©

Започва процес на търсене на нова връзка, всички започват процес на търсене на нова връзка. Ключовото събитие беше разпадането на този брак, тази некоалиция. Така коментира политическата картина у нас зам.-главният редактор на в. „Сега“ Петьо Цеков в интервю пред БНР.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

„Очевидно всички субекти по линията започват да се оглеждат, защото са наясно, че изборите няма да променят, кой знае колко електоралната картина. Мисля, че това е задължително условие – да търсят нови партньори“, смята журналистът.

Иванов: Искаме да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите

Според него „ситуацията е такава, че трите големи – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с,  трудно могат да намерят нови партньори.

„Първо отпечатъкът върху ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в си стои. А всички говорихме, как ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се препира и пречиства от старата власт с това правителство. Политическите партии са достатъчно негативно настроени срещу ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с с Пеевски трудно може да намери нов партньор освен ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. По едно време беше балансьор и тогава нямаше проблем да стане партньор, сега това е невъзможно. ПП-ДБ имат голяма слабост в търсене на партньори – тя трудно задържа собствения си потенциал, камо ли да търси нови партньори. А те се водят от своята идейна чистота, правота от своите позиции. И е ок, но не е ок в аспекта „търсим широка подкрепа“. Изпадат в ситуацията „трябва да се помолим на Пеевски“, за да променим конституцията“. И това е трудно обяснимо“, обясни Петьо Цеков.

Според него може ИТН да завие наляво, надясно, макар че сега заемат твърда позиция и воюват с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" също – яхнали вълна и чакат тя да стане цунами, и да ги вдигне на високо“, допълни журналистът.

И коментира, че „Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския преди месец се опита да обясни, че Конституцията не е рецепта или наръчник, по която да действаме - 1 ,2 , 3 , 4".

„Г-н Иванов леко е объркал нещата. Конституцията в 90% е така, но трябва да се облече със закони. Конституцията не търпи неяснота. Когато става въпрос за парламентарна въртележка. Промененият чл. 99, ал. 5 - новите функции на президента и служебният кабинет не са ясни. Те са дълбоко объркани и се получава това. Може да се напише закон за служебния кабинет, но да оставят нещата така, че да бъдат тълкувани от Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, от президента, от мен е нетърпимо“, коментира Цеков.

И обясни, че исканията на премиера Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в за смяна на министри са „измислени доводи“.

„Това е още едно доказателство, че този служебен премиер трудно може да състави екип. Той не може да направи кабинет без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и без евентуално помощта на Радев. Дебатите за „Боташ“ в петък в парламента показват, мисля си, че има съдействие от президента за кабинета. Защото „Боташ“ е сделка на служебното правителство на президента. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и президентът защитават една кауза и имат хора в служебния кабинет“, коментира зам.-главният редактор на „Сега“.

Според него в скандалите в последните дни „има доза истина и манипулация“.

„Безспорната роля на службите - 2 години пропускат разследваните камиони с цигари и всякаква контрабанда и финализират точно преди изборите? Става въпрос за политика“, коментира Цеков.

За възхода на десните партии той каза: 

"Либералната общност има една склонност да крещи малко по-силно отколкото трябва. Да, има националистическа вълна, крайно дясно и умерено дясно, щото си има и дясно. В Европа и България се разпадна дясното на малки късчета, И тази крайна десница в Европа едва ли ще направи такъв бум, който либералната общност се опитва да предупреди."

Петьо Цеков коментира взимането на решения в ЕС и че това се „засилва евроскептицизма“.

„Трябва да се борим да запазим своя глас в Европа. Ясно ми е, че ЕС е муден и трудно взима решения, търсейки съгласие“, каза Цеков.

И изрази своето мнение за влизането на журналисти в политиката:

"Журналистите, щях да ги сравня като акробатите и художествената гимнастика, са толкова добри в тази работа и политическото говорене, че е естествено да преминат от едното място в другото. Аз не съм виждал кой знае колко успешен станал политик. Може би е така, защото политическият живот тече по други правила, които журналистиката трудно ги оценява. Партийната дисциплина няма нищо общо със свободата, която журналистите имаме в медиите. Включвайки се в политическия живот, много журналисти стават поредната бурмичка в партията и трудно оцеляват. Не защото нямат компетентност, но мисля, че не могат да оцелеят". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
931 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.04.21 | 20:07

11
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex
ПИТАНЕ

2024.04.21 | 15:09

3
КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ще ГЛАСУВА за ШАЙКАТА ОПГ"герб" ???? КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ще ГЛАСУВА за "дпс-МАГНИТСКИ"???? КОЙ, КОЙ, КОЙ ще ОБЯСНИ????

2024.04.21 | 19:20

10
Кой?
7777

2024.04.21 | 17:52

9
Пари има ли за крадене
П,Р,О„С„И„А,,, У,,мре

2024.04.21 | 17:49

8
С,,к,,л,,а,,в,я,,н,,и,т,,е и Ю..д..о..х..а..з..а...р..и..т..е са Т,,О,,Р за З,е,,м,,и,,т,,е Български А..р..и..й..с..к..и Цялата земя от М,,о,,с,,к,,в,,а до К,,а..з..а,,х,,с,,т,,а,,н, от К..и..е..в до Атина и от С,,о,,л,,у,,н до Будапеща е Българска. Ние Н,,а,,с,,л,е,д,н,и,ц,и,,т,,е на И,,м,,п,,е,,р,,а,,т,,о,,р,,с,,к,,и,я род Д..У..Л..О ще Л,,и,,к,,в,,и,,д,,и,,р,,а,,м,,е този 135 г,,о,,д,,и,,ш,,е,н Р...у..с..к..о- Т..у..р..с..к..и (С,,И,,Г,А,,Н) К,,Е,,Н,,Е,,Ф и В..ъ..з..с..т..а..н..о..в..и..м Българската държава. КАЗАХ !!! ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ Буданов за края на войната и украинския парад на победата в Москва Българите са полуномадски народ от тюркски произход, родом от Централна Азия, който от 2 век нататък живее в степите на север от Кавказ и около бреговете на река Волга (тогава Итил). Клон от тях дава началото на Първото българско царство. Българите са били управлявани от наследствени ханове.
П,Р,О„С„И„А,,, У,,мре

2024.04.21 | 17:49

7
К..У,Р,В,И,,Т , Е И П..Е..Д..Е..Р..А..С..Т..И..Т. .Е от З..а..д,,у,н,а,й,с,к,а,,т,а Д..ъ..р..ж..а..в..н..а )не (Сигурност (T)рДАНС Празнуват 7 Години от З,,а,,ч,,е,,в,,а,,н,,е, то си в КГБ !!! С,Е,Д,Е,М ГОДИНИ П.О..Д..Р..И..В..Н.А А,Н,Т,,И,,Б,,Ъ,,Л,,Г,,А,,Р,,С,,К,,А ДЕЙНОСТ В ПОЛЗА НА М..А..С..К..В..А И А,,Н,,А,,Д,,О,,Л,,А !!! Г,е,й Бардака (T)рДАНС го създаде Херсонския П..е..д..е..р.а.с..т от Хазарски произход с Руско гражданство и син на Масов У.б.и.е.ц С.ъ.рГ,Е,Й Яков да пази от нас БЪЛГАРИТЕ З..а..д..у..н..а..й..с..к..и.. я К,о,л,о,н,и,а,л,е,н К,е,н,,е,,ф окупиран преди 137 години от Руски К,о,,п,е,,л,е,т,а за 32 тона злато. В ДАНС освен Руски К,..у..р..в..и и П,е,,д,е..р..а..с..т..и друго не вирее. Има и някой и друг Рязан ПОМАК назначен главно като Шофьорче да вози Ш,,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и,,т,,е на Амбразурата, като Сертовия Тъпкач Момчил или Станишевския Е,б,,а,ч Асан Ибраимов Омеров от село Градежница. Агентите ( П..а..ч..а..в..р..и..т..е) в (T)рДАНС освен по Г,е,,й Сокаците и Т..р..а..в..е..с..т..и..т Пиаците се набират от К,,у,р,в,а,,р..н..и..ц..и..т..е на Митко Полицая и на екс министър Червеняков брат му. Херсонския П,,е,д,е,р,а,с,т с Руско гражданство Сър Г.е..й Яков има високи изисквания към Щатните и Нещатни Ш,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и трудещи се на заплата и хонорар в създадения от него Б..а..р..д..а..к (T)рДАНС. Мъжка П,,р,,о,,с,т,и,т,у,т,к,,а -Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в (T)рДАНС. Кандидат П,а,ч,а,в,р,,и,т,,е в (T)рДАНС преминават през Комисия по А..н..а..л..н..а Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !

2024.04.21 | 15:48

6
Е дпс.
Krastu

2024.04.21 | 15:28

5
А, че да наминат у Африка! Там ги чакат с разтворени... крака!

2024.04.21 | 15:15

4
Ванга предсказала: Костадинов ще оглави Европа! Ще има единна обединена Евразия. Англосаксите ще се крият в мазетата на Мичиган.

2024.04.21 | 15:06

2
Само Герб другите са измамници и вече знаете защо
ИСТИНАТА

2024.04.21 | 14:59

1
Добре де, КОГА ще РАЗБЕРЕМ, КОЛКО ПРОЦЕНТА от БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ИСТИНАТА за: КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, "БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ", ХАЗАРТА, " ДЖУДЖЕТАТА", "Белене", " Лукойл", "Росенец", " Камчия", Капитан Андреево, ПАНАИРА,................................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ???? КОЛКО ПРОЦЕНТА????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини