Драгомир Стойнев за предложението на Главчев да стане външен министър: Ситуацията става от комична по-комична

  • 20 април 2024 18:42

  • 1524
  • 5
Драгомир Стойнев за предложението на Главчев да стане външен министър: Ситуацията става от комична по-комична
© NOVA NEWS

Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на гласоподавателите.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 816

Това заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS. Така Стойнев отговори на въпроса защо левицата иска вот на недоверие към служебното правителство. По личното му мнение най-подходящата фигура за служебен министър председател би бил управителят на БНБ. „Знам, че има проблем с ЕЦБ. Къде бяха нашите известни законотворци, променяйки Конституцията, слагайки управителя на БНБ като възможен бъдещ министър-председател. „Великолепната четворка” – Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Христо Иванов направиха така, че промениха Конституцията и проблемите станаха все по-тежки и нерешими. А между тях има двама юристи, които носят най-голямата вина”, каза Стойнев.

За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че и той не изпълнява своите ангажименти. „Имаше един цирк за няколко минути, когато той не пожела да внесе доклада за „Боташ” в пленарна зала и по този начин нарушаваше правилника на НС”, заяви Стойнев.

„Всички видяхме как лидерът на ГЕРБ дава указания на министър-председателя. За нас това е недопустимо”, каза още Стойнев. 

Главчев: Предложих на президента Радев аз да поема МВнР

Относно предложението на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в сам да поеме МВнР, Стойнев каза: „Ситуацията става от комична по-комична. Тази криза е следствие от нарушения диалог между политическите партии, но и от нарушен диалог между президента и правителството. Когато има служебен кабинет, страстите се успокояват. А сега страстите се задълбочават, г-н Главчев пожела още една длъжност. След няколко дни започваш да сменяш министрите, без да обясняваш каква е причината и сега да искаш сам да се нагърбиш с такава сериозна политическа задача – това е несериозно”, каза Стойнев.

„Ако кабинетът е сформиран с посочени хора и г-н Главчев не ги познава, най-добре е да има оставка на този кабинет”, каза Стойнев. „Хората се съмняват, че изборите ще са честни. Това е страшно. Основните виновници за това, което се случва в държавата, са тези, които промениха Конституцията”, допълни Стойнев.   

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1524 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.04.20 | 22:21

5
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex
Аква

2024.04.20 | 22:16

4
Надявам се, че конституционният съд ще прекъсне тая нелепица. Твърде много простотии се натвориха от проклетото народно събрание.
П.у.т.к.ин к.а.пут

2024.04.20 | 21:21

3
ето едно червеног.ъ.з.о недоразумение, което няма да влезе в следващото НС а когато издухат Биволицата то след нея ще излетят и такива г.ъ.з..о.лизци като това нищожество.

2024.04.20 | 20:19

2
Пелтека да го духа

2024.04.20 | 19:08

1
Прекъсвач , ти си от пуделите на Ни.новица , чака те път към Нищото.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини