Кабинетът отпуска 30 млн. лв. за училища, детски градини и храмове

  • 19 април 2024 13:21

  • 437
  • 1
© Novini.bg

Служебното правителство ще одобри 30 милиона лева, с които да подпомогне детските градини, яслите, училищата, спортните школи, читалищата, храмовете и манастирите.

Премиерът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в уточни, че с тези пари ще се покрие разликата между борсовата и регулираната цена на тока, която те плащат през първите шест месеца на годината.

Главчев започна днешното заседание на Министерски съвет с представяне на това какво бе разгледано на заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

„Безспорно фокусът бе провеждането на европейските избори, а при нас имаме и национални избори. Там се взе едно заключение на съвета, след като се проведе дискусия с безпокойство относно дезинформацията, изкривяванията на изборния процес, манипулация на изборите от други страни. В своите заключения Съвета ясно подчерта решимостта си и тази на държавите членки да се борят срещу дезинформацията.

В тази посока бе и призивът да има координация между институциите, които организират изборния процес. Други теми, които се обсъждаха първия ден, бяха Украйна, отношенията ЕС-Турция и ситуацията в Близкия изток.

По темата Украйна – всички държави членки изразяват пълна подкрепа за страната в целия обем, който може да бъде предоставен. Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога призова да се осигурят елементи от въздушната отбрана, по-конкретно системата „Пейтрийт“ - ние не можем да осигурим това, но помагаме с каквото можем.

По темата ЕС-Турция – имаше няколко деликатни момента. Някои държави членки настояват за по-агресивно разширяване на отношенията с Турция, а пък други – Гърция и Кипър – настояваха това разширение да бъде обвързано с решаването на Кипърския въпрос.

Към края на дебатите мога да подчертая, че Кипър и Гърция, но основно Кипър, направиха компромис и смекчиха значително позицията си. Казах, че Турция като наш съсед е добре за нас да се разширяват отношенията, но се съобразяваме и с условностите, които искаха Кипър и Гърция. Така или иначе, прие се позиция за отваряне на по-широко взаимодействие с Турция.

Темата с Близкия изток – основното беше да има деескалация. На това наблегнаха всички. Също така въздържаност от страна на Израел. Реферираха към действията от 7 октомври“, обясни той.

Главчев допълни, че е имало и предложение за хармонизиране на корпоративното облагане, но е отпаднало.

Главчев разказал на европейските ни партньори за случващото се в страната ни

„Гледахме и пакет „Конкрутеноспособност“, където имаше доклад на бивш италиански премиер с предложения за промени за това как да се развива Съюзът в икономическата област, как да се разширява, как индустриализацията и зелената енергия да вървят ръка за ръка. Практически имаше точка, която бе за спиране на нелоялната практика за храните с двойно качество в различните държави членки“, допълни още министър-председателят.

По думите му разговорите са продължили около 5 часа единия ден и още толкова през втория ден.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.19 | 16:41

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини