Елена Йончева с равносметка: Сигурна съм, че колегите от БСП ще бъдат впечатлени от работата ни

  • 18 април 2024 17:52

  • 749
  • 7
Елена Йончева с равносметка: Сигурна съм, че колегите от БСП ще бъдат впечатлени от работата ни
© БТВ

Ние сме внесли подробен отчет за нашата работа до членовете на Националния съвет на БСП. Това не можехме да го направим до 10 април, защото тогава се гласуваше Пактът за миграцията и убежищата. Това заяви евродепутатът Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в в предаването "Лице в лице". 

Това беше инфарктно гласуване. 8 години водим тези преговори. Този пакт е от ключово значение за България. Той отменя регламента Дъблин, който натоварва България като държава на първа линия и носи цялата тежест. С този Пакт това задължение отпада. Това е законодателен проект. ЕС представлява разграден двор. Ние не знам мигрантите дали бягат от война или са икономически мигранти. Не знаем от коя държава идват. Не знаем дали не представляват заплаха за България или Европа. Това е основата, която ще помогне тези проблеми да бъдат решени. На границата ще се взима информация за хората, които са влезли нелегално. Ще има списък със сигурни държави, мигрантите ще бъде връщат автоматично. Въвежда се принципа не само на сигурни държави, там където няма война, а сигурни зони. Ако има зони на стабилност, тези мигранти ще бъдат връщани. Основният ангажимент за връщането на мигранти ще бъде на Брюксел.  

Емил Радев обяви колко мигранти са ни върнати от началото на годината

Сигурна съм, че колегите ще бъдат много впечатлени, след като прочетат доклада, категорична бе тя.

На въпрос дали ще бъде кандидат за евродепутат, Йончева отговори: Като водач на листата на БСП имахме 5 евродепутата. Сега зависи от БСП какви са техните виждания и колко места искат да имат в Европарламента.

Относно тримата заложници на хутите, тя коментира: Разговарях с Борел по тази тема. Не получих окуражаващ отговор, че външната служба предприема мерки за освобождаването на тримата заложници. Предложих на моето политическо семейство да излезе с резолюция, която да накара Брюксел да вземе решителни мерки. Нашата резолюция спечели. Получихме подкрепа на ЕНП и десни партии. Всички български евродепутати подкрепи тази идея. Зелените са фактора, който ни спъна, но не сме загубили битката.

Хамас трябва да освободи заложниците в Газа. Отношенията в Израел кум управляващите не е еднозначно. В Палестина няма политически лидери, които да започнат нов мирен процес. Там дълго време изборите бяха отлагани, защото Хамас или друга подобна групировка може да спечели. Повече европейски лидери говорят за създаване на Палестинска държава. В интерес на Израел е да има такава държава. Чуват се много гласове, които предлагат пътна карта как това да се осъществи, каза още евродепутатът. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
749 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.04.19 | 11:26

7
Представяте ли си в ефира в Америка някой жypналист да интервюира роднините на Осама бин Ладен и да попива информация? Цветанка Ризова е комунистка, както и всички в ьТВ. Л.a.йнянaта ви пpoпаганда смърди гадно. Не продавате качествен продукт.

2024.04.19 | 11:21

6
Сламената московчанка и комунистка изпра 800 000 лева в куха фирма и Цветанка Ризова я слуша като учителка. Нито политиците, нито полицаите, нито жypналистите имате авторитет. Вие сте послушни идиоти и бандити. Заслужавате някой да ви прасне една тухла по мутрите.
СМЪРт ЗА ВСИАКА 1 РУСХКА СФИНИА

2024.04.18 | 18:17

4
славианска си га нка

2024.04.18 | 19:37

5
Черните краварски пищови по вкусни ли са от циганските ...личи си че имаш опит и вкус....

2024.04.18 | 18:09

3
Измамничка
Асен

2024.04.18 | 18:05

2
Нищо не казва за къщата за гости това гюбре.

2024.04.18 | 18:03

1
Дърта парантия

Добави коментар

Водещи новини