ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за доклада за "Боташ"

  • 18 април 2024 09:12

  • 1434
  • 15
© ПП

Поводът е отново докладът за „Боташ“. Той не намери място в дневния ред за тази седмица, въпреки че бяхме уверявани, че ще бъде разгледан вчера. Виждаме, че други точки, за които няма доклад, бяха включени в дневния ред, но явно председателят на НС не счита, че този доклад е важен. Това заяви пред журналисти преди днешното заседание на Народното събрание Радослав Рибарски, депутат от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“-“Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

„Направихме искане за свикване на извънредно заседание с точка единствена – разглеждане и приемане на доклада за „Боташ“. Има скандални факти и разкрития в него, които няма да оставим последните седмици на това НС да останат скрити за обществото. Класифицираната информация в доклада – има начин как да бъде обсъден, без да се разкрие търговската тайна“, увери той.

БСП огласява доклада за "Боташ" и го праща на ДАНС, Европрокуратура и ПРБ

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на изтъкна: „ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в защитават Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и екипа му, който е сключвал този договор. С назначаването на служебен енергиен министър (Владимир Малинов) ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на практика подкрепиха договора за „Боташ“. Планът им е този доклад да не бъде гледан в зала и да не бъде даден на ДАНС и на прокуратурата, както ние настояваме. Те прилагат партизанска тактика, крият доклада, опасяваме се да не иде при пътната карта, т.е. никога да не влезе в пленарна зала. Трябва да бъде даден на ДАНС и прокуратурата, а също спешно трябва да бъде започнато предоговаряне – не може да даваме милион на ден, без да внасяме газ по този договор.

„Добре се познаваме с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Знаем, че когато искат нещо да не го направят, си намират причини и мотиви. Докладът е в Жечо Станков, отговорността е негова. Той вече седмица не внася доклада, при положение, че ни струва милион на ден“, допълни той.

Според Рибарски е притеснително, че вече една седмица служебният министър на енергетиката не е коментирал нито доклада, нито комисията: „И на комисия не се появи вчера, въпреки че имаше три законопроекта, касаещи Закона за енергетиката.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1434 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2024.05.25 | 07:26

15
❤️ Г­­­о­­р­е­­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­ч­­е­т­­­а­­­ ­в­и­­ ­­­о­ч­­­а­к­­­в­­­а­т ­-­­­ X­1­­8­.­­F­­­U­N
Петър

2024.04.19 | 13:29

14
ДБ не успяха да вземат бизнеса на Лукойл, сега към друго са се насочили
Цецо

2024.04.18 | 19:05

13
Американските лакеи нямат право да искат каквото и да е
рррррррррррррр

2024.04.18 | 12:26

12
ТЕзи кво ли не искат братче
абе стадо

2024.04.18 | 10:42

11
виждате ли как ви се подиграват тея по.мияри ... 9 месеца докато бяха в управление с гер.бави и де.песе изобщо нищо, нито дума за боташ моташ ... свалиха ги от власт и почнаха да борят "м@фията" пак хахаха
а мен

2024.04.18 | 10:12

10
ме тормозят лица свързани със службите на реда вече почти 1 година. пиша на институциите ама не помагат а ме тормозят по всяко време, биха ме техни гаменчета пак нищо, правете си извод кой е л0шия

2024.04.18 | 10:00

9
ОЩЕ. ОТ. САМОТО. НАЧАЛО ИЗПЛУВАХА. ГНУСОТИИТЕ. НА. ТОЗИ. ДОГОВОР. С. БОТАШ ЗАВИСИМОСТ. ОТ. ПУТИН. СЪЩАТА. РАБОТА. И. ТУРСКО РУСКИЯ. ГАЗОПРОВОД, ДЕТО КУЧКАРЯТ. НА. ПУТИН БОЙКО. БОРИСОВ ПРОДАДЕ ИНТЕРЕСИТЕ. НА. БЪЛГАРИЯ КАКТО. ВИНАГИ ГО. Е ПРАВИЛ.

2024.04.18 | 09:58

8
Мартине, най големия некадърник си от вечните депутати.

2024.04.18 | 09:56

7
ОЩЕ. ОТ. САМОТО. НАЧАЛО ИЗПЛУВАХА. ГНУСОТИИТЕ. НА. ТОЗИ. ДОГОВОР. С. БОТАШ ЗАВИСИМОСТ. ОТ. ПУТИН. СЪЩАТА. РАБОТА. И. ТУРСКО РУСКИЯ. ГАЗОПРОВОД, ДЕТО КУЧКАРЯТ. НА. ПУТИН БОЙКО. БОРИСОВ ПРОДАДЕ ИНТЕРЕСИТЕ. НА. БЪЛГАРИЯ КАКТО. ВИНАГИ ГО. Е ПРАВИЛ.
Валя

2024.04.18 | 09:48

6
ПП ДБ да ми смучат потката-много са тъпи

Добави коментар

Водещи новини