Ще откаже ли президентът смяната на министри?

  • 18 април 2024 09:08

  • 687
  • 1
Ще откаже ли президентът смяната на министри?
© Нова тв

Без отговор остана въпросът ще се съобрази ли президентът с искането на служебния премиер за смяна на министри. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, който трябва да обоснове исканите рокади.

От Брюксел министър-председателят призова държавния глава да изпълни задълженията си по Конституция.

"Това правителство беше сформирано при особени обстоятелства. Тогава Главчев заяви, че съставя политически балансиран кабинет. Това означава, че има политически представители, но има баланс", каза в ефира на "Здравей, България" политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Тя добави, че тези, които са гласували за промените в Конституцията, ще инкасират огромна щета, ако продължават да саботират модела, който са приели.

По думите на доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски", правителството не е на НС. „Ако беше на НС, щеше да бъде формирано с един от трите проучвателни мандата. Правителството, така, както беше конструирано, е разкрачено между Президентството и НС. Тъй като президентът от самото начало не хареса ограничаването, през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна”, добави тя.

Политолог: Изборите през юни ще избистрят картината

Владимир Йончев, главен редактор на "Офнюз", добави, че не е много редно заместник-председател на политическа партия да бъде външен министър, но Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, според него, е авторитетен.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
687 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а мен

2024.04.18 | 10:28

1
ме тормозят лица свързани със службите на реда вече почти 1 година. пиша на институциите ама не помагат а ме тормозят по всяко време, биха ме техни гаменчета пак нищо, правете си извод кой е л0шия

Добави коментар

Водещи новини