Народното събрание излиза във ваканция по време на предизборната кампания

  • 18 април 2024 09:00

  • 1084
  • 1
Народното събрание излиза във ваканция по време на предизборната кампания
© Bulphoto/ архив

Парламентът ще обсъди три проекта на решения за изменения и допълнения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, които предвиждат по време на кампания да не се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисиите.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 808

Това предвижда приетата програма за работа на парламента. 

Дневен ред: Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Припомняме ви, че вчера правната комисия прие изменения в парламентарния правилник, с които се цели заседания на парламента да не се провеждат за времето от откриването на предизборната кампания до свикването на новоизбраното Народно събрание. Приетите промени са свързани и с възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагане на клетвата от народните представители, до деня, предхождащ деня на полагането на клетва на народните представители, избрани в следващото Народно събрание.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия Ниновасе възмути от парламентарната трибуна, че не е редно да спре да работи парламентът в ключови моменти. Тя е на мнение, че трябва да има контрол на служебните кабинети. "Ние точно не трябва за 20 дни да се доказваме на българския народ", каза Нинова.

Въпреки това депутатите решиха Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания.

Депутатите приеха и още възнагражденията на новите депутати да започват да текат от деня, в който те подадат клетва като народни представители. 

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Десислава Станева
1084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ако не работят

2024.04.18 | 09:53

1
да не очакват заплати освен ако са в платен отпуск

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини