Министър Найден Тодоров за служебния кабинет и уволнението на шефа на НФК

  • 18 април 2024 08:15

  • 392
  • 1
Министър Найден Тодоров за служебния кабинет и уволнението на шефа на НФК
© БТВ

Имало е поредица от гафове в Национален фонд "Култура". Имаше решения, които бяха нецелесъобразни. Сава Драгунчев не се яви в Министерство на културата, за да му връчим заповедта за отстраняването му. Това заяви пред БТВ служебният министър на културата Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и.

НФК е предприел действия за възстанови средства от това шоу. Водят се съдебни битки с организаторите, каза той по повод похарчените над над 93 хил. лева от Национален фонд "Култура" за драг куин шоу в столично ЛГБТИ заведение през 2022 г. 

Директорът на НФК шокира за проекта с драг кралиците: В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме!

"Вярвам, че ако не се случат катаклизми, служебният премиер Димитър Главчев ще има доверие в мен", разкри той. 

Тодоров смята, че Главчев е избрал един добър и експертен служебен кабинет. Приел е да стане служебен министър на културата без да се замисли, защото има недовършена работа. 

Министърът посочи, че все още има проблем със схемите по Плана за възстановяване и устойчивост, касаещ средствата по фонд "Култура".

"ЕС е доста предпазлив и Министерство на културата разработва схеми, с които парите да бъдат изхарчени, но предварително трябва да бъдат одобрени от ЕС", посочи той. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
392 1

Коментари 1

Добави коментар
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.18 | 08:56

1
И нека голямото, пролетно разчистване на ПеПерасткия боклук да започне СЕГА.

Добави коментар

Водещи новини