БСП отново настоя либерализацията на пазара за ток да се отложи с година: Нека проявим разум

  • 17 април 2024 13:48

  • 376
  • 1
© Novini.bg

Днес в Комисията по енергетика ще бъдат гледани промените в Закона за енергетиката, които касаят отлагането на либерализацията на пазара на електроенергия за бита. Благодарение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е това ще бъде една от точките във вторник и силно се надявам, че всички политически сили ще намерят воля да подкрепят едно разумно решение. Това коментира в парламента депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

Той предупреди, че ако либерализацията се осъществи, хората „ще понесат хаоса, които управляващите създадоха на техен гръб“.

БСП поиска отлагане на либерализацията на пазара за домакинствата за цената на тока с година

Притеснени сме от това, което предстои, при положение че нямаме редовно правителсто, че не знаем как ще бъдат компенсирани битовите потребители, че електроснабдителните дружества нямат финансов ресурс, с който да закупуват енергия и да я предоставят за бита... Ако тази либерализаця се състои, ще създаде големи проблеми. Затова нашето желание е да я отложим с една година, защото само така ще подпомогнем битовите потребители, допълни Стойнев.

„В момента хаосът е огромен, парите от Фонда за сигурност на енергийната система все още ги няма. Затова за нас е важно още днес този законопроект да бъде подкрепен от всички политически сили и в петък в пленарна зала“, каза още народният представител.

Последвайте канала на

Владимир Василев
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.17 | 14:36

1
Аз пък призовавам проkypaтурата да започне да разследва БСП.

Добави коментар

Водещи новини