Емил Дечев: Пакости по-лесно се правят от парламентарни подвижни мнозинства

  • 16 април 2024 19:02

  • 1017
  • 1
Емил Дечев: Пакости по-лесно се правят от парламентарни подвижни мнозинства
© Кадър: БНТ

Няма как да очакваме в Конституцията да имаме подробни и детайлни норми. В Конституцията като най-висшият нормативен акт е заложено текстовете да са най-абстрактни, те не мое да са конкретни. Това заяви бившият зам.-министър на правосъдието Емил Дечев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му в последните години има правило, че хората, които са били министри да не са депутати, защото се получава едно противоречие, но няма такова ограничение. Така той отговори на въпрос дали можем да видим бившия министри в Народното събрание.

По отношение на съдебната реформа, Емил Дечев заяви: „Възможно е да се случат такива промени, че да се обърне съдебната реформа с хастара навън. Ще се търсят много важни промени в законопроекта и подозирам, че те ще бъдат най-вече в частта за прокуратурата, главният прокурор и ВСС“.

Прокурори, съдии и следователи: Измененията в Конституцията и в Закона за съдебната власт са вредни за обществото

Бившият зам.-министър на правосъдието предупреди, че пакости по-лесно се правят от парламентарни подвижни мнозинства.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.16 | 22:02

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини