Гешев на комисията "Нотариуса": Нямам нито едно изречение без Борисов, защото ми е симпатичен, всичко гравитира около него

  • 16 април 2024 13:15

  • 5779
  • 11
© Novini.bg

Предизборно шоу. Ако искахте да свършите нещо сериозно, щяхте да въведете европейско законодателство, за да влязат престъпниците в затвора. Това каза бившият главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във по време на изслушването си в комисията „Нотариуса“.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

„Държавата се управлява от няколко човека, от тях засега отпаднаха Киро и Асен“, добави той.

Гешев се опита да засегне и председателя на комисията - Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са от ПП, но той отсече: „Не се чувствам ни най-малко притеснен от това, че ме съдите за клевета“.

„Защото имате имунитет“, отвърна му Гешев.

Гешев нарече Никола Минчев „клеветник“, българите – "заложници на Борисов", отрече да се познава с Нотариуса

„Да не се връщаме към работата на ръководената от вас институция (бел. ред. Прокуратурата) по времето, в което я ръководехте вие. Доколкото ми е известно, и вие имате намерение да участвате в предстоящите избори“, припомни му Минчев.

Маноил Манев от ГЕРБ поиска от Гешев да даде конкретна информация за Мартин Божанов, ако разполага с такава. 

„Нямам никакво отношение към Мартин Нотариуса. Заглавието на вашата комисия е предмет за разследване. Тъжно е да бъде разследван умрял човек, но е безопасно. Затова го правите. Логичният въпрос е да попитате кой го е убил. Нотариуса е един дребен измамник. Съжалявам, че го казвам за покойник. Един дребен измамник, който по-често не върши работа, затова се случват тези неща, които се случват с тези хора. Има много по-сериозни групи за влияние, няма да цитирам Петров (бел. ред. Пепи Еврото)“, отговори Гешев и нарече депутатите "полезни идиоти". 

Гешев предложи на народните представители да попитат, например, Бойко Борисов дали познава Нотариуса

"Моите приятели са от 1984 г. 9-и клас, г-н Манев. Поддържам хигиена на контактите", каза още той.

Мартин Божанов - Нотариуса е бил секретен сътрудник в Трето районно управление

"Защо не направите комисия за Алексей Петров, може би не е важен, защото уби вашето предишно правителство", обърна се бившият главен прокурор към Минчев. 

"Не е вярно, че докато съм бил главен прокурор не е имало разследвания за групи за влияние. Нямате достатъчно информация. Още 2018 г. има разследване за група за измами, начело с Нотариуса. Единственото разследване срещу Пепи Еврото започна, когато аз бях главен прокурор", заяви още Гешев, който директно обвиняваше Бойко Борисов за овладяната държава почти през цялото време. 

"Сериозно ли правите предизборна кампания", попита го Маноил Манев от ГЕРБ.

"Думата "Борисов" предизвиква шок и страх. Ако говорим за съдебната система, всеки втори адвокат е лобист", допълни още бившият главен прокурор. 

Маноил Манев му направи забележка, че името на лидера на ГЕРБ присъсътва непрестанно в речта му. 

„Нямам нито едно изречение без Борисов, защото ми е симпатичен, всичко гравитира около него. Подозирам, че той стои зад взрива срещу мен“, обобщи Гешев.

Хамид Хамид от ДПС припомни, че сам Нотариуса е казвал, че е бил близък с Лозан Панов, като се съгласи с тезата на Гешев, че комисията се използва с предизборни цели. Той направи забележка на Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са, че прекъсва поканения гост – бившия главен прокурор, когато думите му започват да стават неудобни.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5779 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.05.25 | 05:35

11
❤️ Г­о­­р­­­е­щ­и­ ­­м­­о­­м­и­ч­е­­­т­а­ ­­­в­­и­­­ ­о­­­ч­а­­к­­в­­а­т ­­­-­­­ X­1­­8­.­­­F­U­­­N
Каскетура

2024.04.16 | 16:59

10
.................Гешев на комисията "Нотариуса": Нямам нито едно изречение без Борисов, защото ми е симпатичен, всичко гравитира около него................значи Боко добре те е факал щом не ти излиза от устата.

2024.04.16 | 16:26

9
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
ne

2024.04.16 | 15:13

8
taka e geshev tikvata i grob otdavna sa kupili tazi darjava kakto i celiat trafik na droga i cigari e tehen nali se dosehtash ot kade tikvata ima po 15 miliona za da si kupuva izborite

2024.04.16 | 13:49

3
СПОКОЙНО БЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ ДРИСЪК. ЩЕ НАПРАВЯТ КОМИСИЯ ЗА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ, ЩЕ НАПРАВЯТ И КОМИСИЯ ЗА ИВАН ГЕШЕВ. ПО-ТИХО.

2024.04.16 | 14:29

7
Пълен простак кой ми сра в гащите. Злобар взел се за голяма работа. И той като Киро ял пица с кристали

2024.04.16 | 14:17

6
гешеФтаров с лъжи няма да си вдигнеш мижавия рейтинг на партията

2024.04.16 | 14:13

5
гешеФТАРОВ е лъжец!

2024.04.16 | 13:58

4
Защо 'полезни'? Другото е вярно.
Марин

2024.04.16 | 13:43

2
Браво' Винаги съм те уважавал
Каскетура

2024.04.16 | 13:39

1
Каскет - никой не ти вЕрва вече бе мушмурок.

Добави коментар

Водещи новини