ПП пред пловдивчани: От ГЕРБ никога няма да ни простят, че парите започнаха да стигат и до нормалните хора

  • 16 април 2024 11:27

  • 2030
  • 21
ПП пред пловдивчани: От ГЕРБ никога няма да ни простят, че парите започнаха да стигат и до нормалните хора
© Продължаме Промяната

Две години след учредяването на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ в Пловдив лидерите на партията Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, както и доскорошният министър-председател на България акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, участваха в открит разговор с гражданите за постигнатото до момента в града под тепетата. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Срещата се проведе на 15 април в емблематичния за Пловдив Римски стадион. Събитието се откри от акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, който разказа какво постигна правителството за последните 10 месеца и бе категоричен: - „Ако нещо ще остане в историята – със сигурност ще бъде приемането на България в Шенген“. Той се обърна към хората с призив: - „Не се поддавайте на манипулации – сухопътният Шенген ще дойде скоро, стига да успеем да си стабилизираме държавата, защото така работят европейските институции. Ако няма изненади – до края на годината вече ще имаме дата.“

А по отношение на другия приоритет на ПП-ДБ – влизане в еврозоната – Денков цитира последния Европейски съвет на министър-председателите на страните от Европейски съюз /ЕС/: „Приветстваме България за прогреса, който е постигнала. Чакаме я да постигне последните критерии, за да можем да я приемем в еврозоната“.

Акад. Николай Денков: До края на годината ще имаме дата за Шенген по суша

Денков посочи всички успехи на правителството в икономиката, социалната сфера, здравеопазването, енергийната независимост, регионалното развитие, съдебната реформа, религията, борбата с корупцията, младежките политики и други сфери.

Сред големите успехи посочи пресичането на корупцията на ГКПП „Капитан Андреево“ - „Прекратихме бизнеса на „Евролаб-2011“ като отворихме държавната лаборатория. Затворихме за момента всякакви вратички за злоупотреби там. Как може някой да бъде обвиняван, че прикрива корупция на митниците, след като е поканил чуждестранни митничари от Великобритания, САЩ, Австрия, които да бъдат на смяна редом до българите“, каза Денков.

Акад. Денков направи и паралел с кабинета „Борисов 3“ по отношение на общинските проекти преди и сега. - „По време на последното правителство на Борисов имаше 273 общински проекта. А само през тази година вече са подписани 723 споразумения с над 100 общини за близо 2 млрд. лв.“

Тази година общинските проекти са разписани прозрачно. Пловдив получи 100 млн. лв. Пазарджик – 50 млн. лв. Всеки кмет решава за какво да похарчи бюджета по важност. Бюджетът се дава на база колко хора живеят в общината, а не на база кой е наш кмет – всяка една община в България получи бюджет в зависимост от размера ѝ. Това, което побърква ГЕРБ и ДПС е, че парите са гарантирани и приети от Народно събраните, записани в бюджета, и финансирането не зависи от това дали си послушен или не, или дали работиш за някого. Получават се по право, а не по нечие благоволение, обясни Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Той разказа на пловдивчани за следващия предстоящ голям проект в града - Градска железница.

„Вече е направен идеен проект, а в момента се прави технически проект за градската железница. Ще струва 100 млн. лв. От догодина може да започне строителството, ако НКЖИ не си смени приоритетите“, обясни Василев.

Голяма разлика между Промяната и ГЕРБ има и моделът по който се управлява държавата – обясни Василев и посочи, че ако по време на управлението на ГЕРБ е властвал латиноамериканският модел, при който: „малко на брой хора са взимали основните пари, а всички останали са били бедни, то през последните три години парите достигат до хората“.

Последните три години моделът се обърна. Парите достигат до нормалните хора и неравенството започна да пада. Това е основната ни разлика с ГЕРБ, и нещо, което те никога няма да ни простят. Едни олигарси, които два пъти в годината си сменяха колите, сега трябва да плащат данъци и не могат да получават специални поръчки, каза Василев.

Друга голяма разлика с управлението на ГЕРБ са резултатите в социалната сфера, която се развива значително по-интензивно, в сравнение с предходни години.

„Наблюдава се ръст на заплати, доходи, пенсии. Инфлацията беше голяма, но ръстът на доходите - по-голям“, отбеляза Денков.

По време на срещата с гражданите се отчете и успехът в здравеопазването по отношение на медицинския хеликоптер и 400-те безплатни лекарства за сърдечно-съдови заболявания.

Асен Василев: Хубаво, снимано куче с пачки, но видяхме снимки и на Бойко с пачки

„Колкото и да се опитват да омаловажат този факт – от следващия месец медицинският хеликоптер вече ще спасява хора. А за лекарствата за българите - всички знаем, че когато възрастен човек започне да пести пари от тях, резултатът след това не е добър“, посочи Денков.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на обясни откъде държавата имаше пари за всички важни политики, докато той беше министър на финансите: „Като студент съм учил как да превърна една бедна държава в богата. Това ми е тясната специалност. Обикновено измерителят за това колко е богата една държава, се казва БВП на глава от населението, измерен през покупателна способност. По отношение на БВП - за 3 години сме наваксали толкова, колкото за 12-те години управление на ГЕРБ – през 2009 г. е 44%, през 2020 г. 54%, а през 2023 г. – 64%. Освен това, средната пенсия нараства до 883 лв. през 2024 г., в сравнение с 382 лв. през 2020 и 288 през 2009 г.; средна работа заплата през 2009 е 620 лв., до 2020 нараства до 1390 лв., а за още три години става 2120 лв.“, посочи фактите Василев и допълни за спекулативната предизборна социална мярка, която се гласува наскоро - еднократните добавки за пенсионерите за Великден: „Когато даваш средно увеличение на година от 10 лв., е нормално да отпускаш великденски и коледни добавки, и да кажеш, че правиш нещо хората. По-добре е тези пари да се получават всеки месец, а не 2 пъти в годината като подаяние. Нашите майки и бащи заслужават да получават достойни пенсии всеки месец. От 1 юли средната пенсия ще скочи с почти 100 лв. и всеки месец ще получават по 100 лв. отгоре, а не само по Великден.“

„Всички глупости, които ще ни обясняват по телевизията, са за да забравим реално какво се случва в страната и да спрем да питаме: Как България да стане по-богата и как да живеем по-добре? Това е въпросът. За какво ходим на избори?“, повдигна въпросът Василев, а пловдивчани получиха отговор и от Кирил Петков: „Държавата в лицето на МС, НС и парламентът е една от петте оси на властта. И това е единствената демократична ос от всички. Останалите четири оси са перманентната власт, дадена на хора, за които не сме гласували. Службите, регулаторите, съдебната власт и медиите са тези, от които зависи животът на хората.“

А примерите са повече от категорични според Петков: „В службите има едни хора, които са там от 30 г. Те не са шефове, но определят голяма част от дневния ред на обществото, без никой да е гласувал за тях. Регулаторите: КЕВР вдига цените на тока, парното, газа. СЕМ: Новините, които гледаме, са функция на това дали регулаторът работи. КФН – всички финансови институции, извън банките, се определят от този регулатор – как може застрахователна компания с 50 млн. лв. капитал да застрахова за 3 млрд. лв? Това го няма никъде по света. През КЗК минава публичният ресурс и майката на един депутат от ГЕРБ решава всяка обществена поръчка. Гласували ли сме за тази жена? Аз не съм. Как е възможно един главен секретар на МВР да бъде привикан в стая с шефа на КПКОНПИ, прокурор на СГС и неговия заместник, главния прокурор, и да бъде заплашван? Какво е това правосъдие? – пита Петков и допълва разказа за дълбоките води на съдебната система със своя интересна история:

„Цялата държава в момента е структурирана така от 1989 г. Имах интересна среща с един депутат, който е писал Конституцията през 1989-1990 г., и той разказа, че Луканов /Андрей Луканов – бел.ред./ отивал при него непрекъснато и единственото, от което се интересувал, било Прокуратурата да бъде отделена от демократичната ос, защото не искал да отиде на съд. Искал завзета Прокуратура. Тази система се възпроизвежда няколко поколения вече. През 2024 г. главен прокурор отива при главен секретар и казва: Оставка или съд!“ Време е България да направи следващата стъпка в Промяната – единодушни бяха лидерите на ПП. Промяната, при която има честни конкурси и кадърни хора заемат важните за цялото общество постове. Промяната, при която са важни хората и държавата и институциите работят в техен интерес. Промяната, при която достъп до ресурсите имат тези, които заслужават, а не нечии хора. Защото силата в Промяната са хората. И политиците нямат власт без техните избиратели.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2030 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2024.04.16 | 16:38

21
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
Димо

2024.04.16 | 15:26

20
Чафути
квичат свинете от ПП/ДБ

2024.04.16 | 13:33

19
ха, ха, ха - разквичаха се свинете от страх и ужас, че ГЕРБ идва. Треперете шарлатани, харвардски измамници и Путлеровски жополизачи. ГЕРБ ще управлява отново.

2024.04.16 | 13:31

18
Подлога,луд наркоман и ококорен педерас продължават да лъжат и манипулират хората.
ШИБАМ КУPBИТЕ НА КОЗЯК 16

2024.04.16 | 11:44

1
КОИ СА "НОРМАЛНИТЕ ХОРА", МА, КУPBO КАНАДСКА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕЩО ОБЕДНЯХА?
До 2

2024.04.16 | 13:04

17
Храчол

2024.04.16 | 11:45

2
КАК ЩЕ ЗНАЕШ КАТО ОТ КРЪЧМИТЕ И КАЗИНАТА НА МУТРИТЕ НЕ ИЗЛИЗАШ?
niki

2024.04.16 | 12:55

16
като парите от митниците във вашите джобове, защото сте "нормални" идииоти и лъжци.
За тези измамници и бизнес мафия

2024.04.16 | 12:53

15
Гласувах 2 пъти, те постоянно лъжат и мамят. Те ке оказаха далеч по корумпирани от ББ и имат по голям обръч от фирми и опитват да мамят хората отново, след това отново Не"коалиция"...
кои пари бе

2024.04.16 | 12:42

14
заемите, които са се изтеглили последните 2-3 години за десетки милиарди ...

2024.04.16 | 12:30

13
на тези безочието им е безгранично! наистина ли смятат, че някой все още им вярва?
Миро

2024.04.16 | 12:29

12
Пак лъжат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини