БСП за великденските добавки за пенсионерите: Половинчато и несправедливо решение

  • 12 април 2024 11:19

  • 3610
  • 5
© Novini.bg

Нашето предложение беше да се дадат по 100 лева на пенсионерите до прага на бедност от 526 лв. и по 50 лева на всички останали. Смятаме, че възрастните хора имат нужда от подкрепа по време на светлите християнски празници. Те са несправедливо ощетени от грешки в пенсионната система и трябва да се използва всяка възможност, за да бъдат подпомогнати или компенсирани. Това заяви на брифинг в парламента председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

По думите ѝ великденските добавки, които прие днес парламентът да отпусне за възрастните хора, са „половинчато и несправедливо решение“.

Депутатите одобриха великденската добавка от 100 лв. за хората с пенсия под 526 лв.

Тя поясни, че ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са приели наполовина предложението на социалистите, което според нея е грешка, с която се ощетяват близо 1,5 млн. пенсионери у нас.

Когато участвахме в управлението с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, за първи път в най-голяма криза и на прага на война се прие да се дадат великденски добавки от 70 лева за всички пенсионери. За нас политиката за повишаването на доходите на възрастните хора е трайна и последователна, каза Нинова и подчерта, че от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не правят предизборни заигравки.

Относно коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, че „всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, за да може да се проведат честни и демократични избори“, Нинова каза, че това е доказателство, че „правителството на Борисов“ вече започва да нарежда какво да правят.

Попитана за позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е относно машинното гласуване, тя отвърна, че се съмняват в достоверността на машините и допълни, че са против в момента да се отваря Изборният кодекс и да се променя начинът на гласуване.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3610 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.04.12 | 17:49

5
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Биволица от Крушевица

2024.04.12 | 13:12

4
..................БСП за великденските добавки за пенсионерите: Половинчато и несправедливо решение.....................еее на останалата половина ще Киро ще им подари по едно безглутеново козуначе от по 60 кинта и всички са щасливи.

2024.04.12 | 13:09

3
Много по добре "половинчато" от Никакво !!!
справедливост

2024.04.12 | 11:47

1
коце излезе голяма ку рва
направо

2024.04.12 | 11:58

2
пак няма да гласуват за никой

Добави коментар

Водещи новини