Калин Стоянов: По време на частни вечеринки са били разпределяни задачи за дискредитирането ми преди ротацията

  • 11 април 2024 16:03

  • 5501
  • 8
Калин Стоянов: По време на частни вечеринки са били разпределяни задачи за дискредитирането ми преди ротацията
© Булфото

По никакъв начин не съм оказвал натиск. Може би някой го съветва за всичко, което се случи – първо подаде оставка, след това я оттегли. Това заяви пред журналисти служебният вътрешен министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните преди заседанието на Временната парламентарна комисия за разследване на корупция в агенция "Митници" по повод скандалите около бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Той уточни, че тогава, когато отсъства главният секретар, независимо по каква причина, документът, който съпровожда уведомлението главният секретар определя кой да изпълнява функциите на зам.-главния секретар. „Винаги е било така, това е практика. По тази причина и в момента до назначаване на титуляр, функцията ще се изпълнява от зам.-главния секрета“, уточни той.

„Разпитван съм в прокуратурата. Основно ставаше въпрос за назначения, които не се случиха в ОД на МВР-Хасково. Няма как някой да ме принуди да назнача който и да било, където и да било, на каквато и да е длъжност. Имаше виждане, за който ми бе казано, че мога да разчитам на него, но това не се случи“, разкри вътрешният министър.

Бивш главен секретар на МВР: Виждах Марин Димитров да ходи често и безпроблемно при вътрешния министър

Бойко Рашков запозна всички със Стефан и Марин Димитрови.Те бяха доста често в министерството, предимно Стефан, обяви Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

На въпрос дали има информация, че по време на частни вечеринки са били давали задачи как да бъде дискредитиран, той потвърди. „Оттам са се разпределяли задачи как да бъда дискредитиран до ротацията, за да не остана аз министър на вътрешните работи и впоследствие оттам нататък е започвало кадруването“, разкри вътрешният министър.

Той отрече Димитрови да се ходели при него в министерството.

На въпрос дали е знаел с какво се занимават Димитрови, Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните отговори: „Хора, които видиш при вътрешния министър, независимо в какво качество е там, го възприемаш като чиста монета, още повече, че се случваше доста често“, каза той.

„За съжаление скандалът е голям и ще останат големи репутационни щети към главния секретар, към МВР и към държавата, като цяло. Много трудно ще възстановим крехкото доверие, което българските граждани имат към МВР. Трябва да се знае, че МВР не организира изборите, а само ги охранява, грижи се и да няма купуване на гласове“, каза още Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5501 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
АРЕСТ ЗА БОЙКО РАШКОВ ДАМАДЖАНЪ

2024.04.11 | 19:10

7
РАШО ПУДЕЛА ПОЛУУУДЯЯЯЯ ... ,БИЛ В ОТНОШЕНИЯ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ,ЩОТО СТЕФАН ДИМИТРОВ МУ БИЛ " ПОДАЛ СИГНАЛ" .. ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ...., КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СЛЕДОВАТЕЛ РАШО ПУДЕЛА.....,СИ МИСЛИ,ЧЕ Е ОЩЕ 1989 ГОДИНА .... ААААААААХХХХХХААА и НЕ Е СПРЯЛ ДА ЛЪЖЕ ОТ 35 ГОДИНИ. ...ААААААААХХХХХХХААААААА
ПП ПУДЕЛ БАНДИТ ...

2024.04.11 | 19:10

8
ПП ПУДЕЛА РАШО ....
АРЕСТ ЗА БОЙКО РАШКОВ ДАМАДЖАНЪ

2024.04.11 | 19:09

6
РАШО ПУДЕЛА ПОЛУУУДЯЯЯЯ ... ,БИЛ В ОТНОШЕНИЯ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ,ЩОТО СТЕФАН ДИМИТРОВ МУ БИЛ " ПОДАЛ СИГНАЛ" .. ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ...., КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СЛЕДОВАТЕЛ РАШО ПУДЕЛА.....,СИ МИСЛИ,ЧЕ Е ОЩЕ 1989 ГОДИНА .... ААААААААХХХХХХААА
АРЕСТ ЗА БОЙКО РАШКОВ ДАМАДЖАНЪ

2024.04.11 | 19:07

5
РАШО ПУДЕЛА ПОЛУУУДЯЯЯЯ ... ,БИЛ В ОТНОШЕНИЯ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ,ЩОТО СТЕФАН ДИМИТРОВ МУ БИЛ " ПОДАЛ СИГНАЛ" .. ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ....,
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.11 | 16:50

1
Ясно е вече защо ПеПерастите така яростно искаха да вземат главите на шефа на ДАНС и на Калин Стоянов. Ако бяха овладели и тези служби щеше да настане рай за тях. Пачки, пудели, гей вечеринки със скъпи подаръци, голи в сауната, Боко Дамаджаната щеше да построи още дворци. Всъщност какво стана с операция "Градинаря"?
ХараКиро Тъпото

2024.04.11 | 18:16

4
И нека голямото пролетно разчистване на ПеПерастките б.о.к.луци да започне СЕГА. Всичките им главатари на квартира при бай Ставри.

2024.04.11 | 17:08

2
ИДИОТ ГЕРБЕРАСТКИ!
Сейрджия

2024.04.11 | 17:48

3
Сега сигурно ще се наложи Бойко да пере Асен?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини