Временният главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев с първи думи

  • 10 април 2024 18:37

  • 4110
  • 6
Временният главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев с първи думи
© Булфото архив

От днес Живко Коцев вече не е главен секретар. Президентът подписа указ, с който правомощията му са прекратени. От МВР съобщиха, че до назначаването на титуляр, длъжността главен секретар на МВР ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник - главен секретар.

„Ще изпълнявам временно функциите на главен секретар на МВР и ще продължа отговорно и професионално да изпълнявам задълженията си“, заяви Кангалджиев пред БТВ.

Вчера първото решение, което взе кабинетът „Главчев“, беше да предложи на Румен Радев да освободи Живко Коцев. Още вчера президентът изрази възмущение и заяви, че събитията около Живко Коцев го правят несъвместим с поста и са „удар срещу държавността“. В предходните дни срещу Коцев бяха разпространени информации от разследването за контрабанден канал. Изтече и един от протоколите от разпит на анонимен свидетел по случая с арестите в Агенция „Митници“. В разпита свидетел номер 3 разказва за познанството си с шефката на агенцията Петя Банкова и със Стефан Димитров, обвинени за организирана престъпна група. От думите на свидетелят става ясно, че той е служител на МВР, знае, че Стефан Димитров и баща му Марин се занимават с контрабанда, но контактува с тях, за да има информация. Запознал се и със сочения за контрабандист Паскал. 

Президентът освободи главния секретар на МВР Живко Коцев

Според източници на медията свидетел номер 3 е главният секретар на МВР Живко Коцев. Той е разпитван два пъти и според наша информация сега прокуратурата преглежда доказателствата, за да прецени дали да му повдигне обвинение. Засега само едната страна в процеса потвърждава, че анонимният свидетел е главният секретар на МВР – адвокат Людмил Ангелов.

Днес от служебната власт запазват мълчание и не казват кога и кой ще предложат да ръководи оперативно МВР два месеца преди изборите за национален и европейски парламент. Не открихме за коментар и самият Коцев.

Кой е временният главен секретар, заместник на бившия?

Кангалджиев е в системата от 2005 г. първо като разузнавач в „Криминална полиция“ в София, а по-късно и в „Контратероризъм“ в ГДБОП
Издига се до началник сектор „Специални операции, а по-късно става и заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, която по това време се оглавява от сегашния, вече служебен министър Калин Стоянов. 

Междувременно е обявен и протест срещу Стоянов. Недоволните вече искат не само оставката му, тази на служебния премиер, но и импийчмънт на президента в името на „честни избори“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4110 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 11:07

6
❤️ Г­­­о­­­р­­е­щ­­и­­­ ­м­о­­­м­­и­­ч­­е­­­т­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­о­­ч­­а­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­.­F­­U­­­N

2024.04.10 | 21:13

5
Някой е платил на Гошо Тъпото и компания от БОЕЦ да се правят на недоволни.Съидейника на Цецо от Белград,все отбор юнаци на паважа!
къде се е чуло

2024.04.10 | 20:29

4
и видела едни бандити да ловят други

2024.04.10 | 20:11

3
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox
не знаех

2024.04.10 | 18:46

1
че може да освободиш някой от работа докато е в болничен

2024.04.10 | 19:22

2
и аз се чудя...

Добави коментар

Водещи новини