Атанас Славов: Има две причини, поради които ГЕРБ и ДПС поискаха да отидем на избори

  • 10 април 2024 09:33

  • 2316
  • 8
©

"Днес сме тук, за да споделим две конкретни причини защо поискаха да отидем на избори. Първата причина е, че от 6 месеца е приет Закон за противодействие на корупцията и трябваше досега да се извърши избор на независима деполитизирана комисия. Това беше блокирано и не се случи. Втората причина е, че от една година е приет Закон за защита на сигналоподателите, който тогава беше приет на практика с амнистия за времето на управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, а ние искахме да изпълним критериите на Европейската комисия, а именно да важат защитите назад във времето".

Това каза пред журналисти бивпият министър на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в.

Той коментира и случая с Живко Коцев и Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

"Ако снимките бяха доказателство, щяха да са приобщени по делото. Тяхното изтичане при определени медии означава, че те не са годно доказателство", каза Славов.

Депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев добави, че днес ПП-ДБ ще внесат Законът за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция, като се надява парламентът да приеме законодателството, касаещо второто плащане от ПВУ. Стоев призова народните представители да се приемат всички мерки, касаещи второто плащане. Мерките са общо 4 - Законът за защита на лицата, подаващи сигнали, Закон за несъстоятелност на физическите лица, правилата за КПКОНПИ и пътната карта за климатична неутралност. Отговорността е на Народното събрание да се случи второто плащане по ПВУ, подчерта Стою Стоев, който призова колегите си депутати да загърбят предизборните страсти и да приемат законопроектите, свързани с второто плащане по ПВУ.

Стою Стоев посочи, че комуникацията с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е спряла още от началото на 2024 г. по отношение приемане на законопроектите, касаещи плащането по ПВУ.

Стоев защити и бившия финансовия министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, като определи спекулация, че липсват 2 млрд. лв. от бюджета.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2316 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.04.10 | 10:47

4
Браво на Възраждане, че мислят за народа!
да но за

2024.04.10 | 12:31

8
РУСКИЯТ НАРОД. Русофил не означава Родолюбец, означава руска подлога и предател. Разберете го най-сетне!

2024.04.10 | 09:51

1
Стига квичахте. Не искате да ви излизат лайната на яве но така е всичко се връща бог забавя но не забравя
квичат свинете от ПП/ДБ

2024.04.10 | 12:27

7
Квичат свинете от ПП/ДБ. Квичат от страх и ужас защото мръсните им гащи заппочват да излизат на показ. Сега ще започнат да гърмят един по един за да ги види народа, че са с червени з.а.д.н.и.ци на крадци и далавераджии.

2024.04.10 | 10:30

2
Точно обратното говноядче. Искат всички кирливи ризи на плаца, но ГРОБарите и резаците, а и всички червени/русогнили/резидент_чораповци не искат да се разсмърди и дръпнаха килимчето.

2024.04.10 | 11:36

6
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.04.10 | 11:07

5
ИЗХОД ОТ КРИЗАТА В ТРИ СТЪПКИ: ОСТЪР ЗАВОЙ КЪМ БРАТСКА РУСИЯ, НАПУСКАНЕ НА ФАШИСТКИЯ АЛИАНС И ЕВРОГЕЙСКА ЕВРОПА, ЗАЕВЯВАНЕ НА ЧЛЕНСТВО В БРИКС.

2024.04.10 | 10:42

3
на крива ракета космоса и е виновен.

Добави коментар

Водещи новини