Йотова: Не вярвам Димитър Главчев да се съветва с президента за състава на служебния кабинет

  • 02 април 2024 11:36

  • 354
  • 1
Йотова: Не вярвам Димитър Главчев да се съветва с президента за състава на служебния кабинет
© Кадър: Нова телевизия

Не вярвам Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в да се съветва с държавния глава за състава на служебния кабинет. Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред медии. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 855

Йотова изрази надежда 7-дневният срок да е достатъчен на кандидата за министър-председател да състави служебно правителство. Тя припомни, че държавният глава е бил пределно ясен, когато е връчил указа на Главчев, че според новите текстове в Конституцията няма никаква отговорност към съставянето на този кабинет и няма как да носи тази отговорност. 

Народните представители искаха президентът да няма никакъв поглед върху служебната власт. Постигнаха го, независимо, че очевидно има нарушение по отношение разделението на властите. Ние спазваме буквата на закона. До този момент в най-новата ни история през целия този много труден преход за България не е имало такова посегателство срещу Конституцията. България е изправена на ръба не само на политическа, но и на конституционна криза, посочи Йотова. 

Борисов коментира дали кадри на ГЕРБ ще бъдат министри в служебния кабинет

Тя припомни и думите на Гиньо Ганев, че Конституцията не е пясък, за да носи отпечатъка на който и да е политик, било то и голям реформатор.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.02 | 15:53

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини